VitaCampus 2023 al Gironès, l’assoliment de la Creativitat Grupal de les i els joves VITAMINA

Les i els joves Vitamina realitzen un nou salt endavant amb el VITAcampus 2023, celebrat novament al Gironès amb el suport de la Diputació de Girona. Davant la incertesa, un futur on el canvi és constant i l’adaptació és clau per a la vida de les persones, la Creativitat s’ha convertit en una competència clau […]

Les i els joves Vitamina realitzen un nou salt endavant amb el VITAcampus 2023, celebrat novament al Gironès amb el suport de la Diputació de Girona. Davant la incertesa, un futur on el canvi és constant i l’adaptació és clau per a la vida de les persones, la Creativitat s’ha convertit en una competència clau per al futur de persones, grups i col·lectius, tant personal com professionalment.

Aquest any del 26 al 30 de juny, el Programa Vitamina ha realitzat el VITAcampus 2023 sota el lema LiderArt, posant èmfasi i focus en la Creativitat com a competència per al desenvolupament d’habilitats de Lideratge Ètic. El VITAcampus és l’experiència que reuneix els joves de diferents Grups Vitamina per a compartir 5 dies en què gaudir i treballar a un nivell col·lectiu -únic que facilita aquesta experiència- les seves habilitats de lideratge ètic.

Una vegada més, s’ha desenvolupat aquesta experiència de formació i diversió, en la qual 40 joves de diferents Grups Vitamina s’han trobat per a compartir 5 dies intensius. A través de l’Equip Vitamina, format per Carla Canales i Arón Ànima, amb el suport dels monitors especialitzats Gisela i Pol i tres joves AlumniVITA, els nois i noies han gaudit de diferents espais per a posar-se a prova, conèixer-se, relacionar-se, gaudir i desenvolupar consciència grupal de lideratge.

Enguany es va realitzar en Mes la Comademont (Gironès), un espai únic en el qual els joves van poder gaudir de la naturalesa, un espai obert i tranquil per a poder desconnectar de la vida rutinària i reconnectar amb ells mateixos i mateixes. A través de diferents tècniques grupals i amb la Creativitat i l’Art com a elements vehiculessis, han desenvolupat habilitats relacionals i les competències clau de la creativitat. La Co-Creació i Cooperació, amb l’esforç per a contribuir al costat dels altres, la Gestió de la Diversitat i les Diferències, treballant l’empatia cap a altres realitats, cultures i visions, i la Gestió del Canvi i la Innovació, compartint noves maneres de construir el futur.

Amb aquesta experiència finalitza el curs que es va iniciar a l’octubre del 2022. Agraïm la sempre significativa col·laboració de la Diputació de Girona per contribuir a impulsar aquest projecte, i a tot l’equip Vitamina que està darrere treballant aquesta experiència.

Els resultats mostren que el 100% dels joves consideren que aquesta experiència els ha ajudat a desenvolupar les seves habilitats relacionals; han valorat amb un 8,7 el grau de satisfacció de l’experiència i amb un 8,6 la seva utilitat per a les seves vides diàries, especialment en l’àmbit del lideratge ètic. I què diuen del VitaCampus 2023, LiderArt? Què han après i que s’emporten els joves Vitamina d’aquesta experiència?

– “He après a respectar i a entendre millor als altres”
– “A ser jo mateixa i a valorar moltes coses”
– “A parlar de les coses i a no tenir por de relacionar-me amb gent nova”
– “Que no a tots els ha d’agradar el que m’agrada a mi”
– “A no jutjar a ningú a primera vista”
– “M’emporto a gent meravellosa i una experiència molt fanfarrona”

El pròxim Octubre 2023 començarem el nou curs amb tots els nois i noies, a partir del record d’aquesta experiència i en direcció de continuar treballant el Lideratge Ètic en el pròxim curs 2023-2024, i retrobar-nos en el pròxim VitaCampus 2024.

Amb el suport de:
Logo diputació de Girona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...