Cicle de conferències: Creant Cultura de Pau
Creant Cultura de Pau és un cicle de conferències gratuïtes que dóna veu a persones i projectes compromesos amb la construcció de la Pau. Cada conferència aporta visions i recursos d’ampli espectre que permeten conèixer de cerca els coneixements, les actituds i les accions que possibiliten viure i sentir-nos en pau al segle XXI.
Obert a totes les persones interessades en la Cultura i l’acció de Pau, aquest cicle de conferències és una de les activitats extraordinàries que la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU organitza de forma complementària al Postgrau propi en Cultura de la Pau, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i IL3.
Programa del Cicle de Conferències
Divendres 21 d’octubre
És possible la no-violència com a resposta a un conflicte armat? El cas d’Ucraïna / Felip Daza
Divendres 18 de Novembre
La capacitat de la ciutadania per transformar l’acció col·lectiva davant de les violències que pateixen les persones desplaçades / Laia Costa Gay
Divendres 27 de gener
La NoViolència i els cossos de defensa de pau / Martí Olivella
Divendres 24 de febrer
Lideratge ètic i empresa. L’algorisme ètic / Francesc Torralba
Divendres 24 de març
Dona i pau: el paper de la dona a la mediació de conflictes i la pacificació d’entorns. / Per confirmar
Divendres 21 d’abril
Claves per integrar la filosofia de Gandhi al nostre món. / Arturo Diumenge
Divendres 12 de maig
Memòria històrica / Per confirmar
Divendres 16 de juny
“Pau” és un verb d’acció / Ponent de la Fundació Carta de la Pau
Les Conferències del Cicle
Conferència de format en línia i en castellà per donar cabuda a espectadors internacionals. Les conferències s’estructuren en una hora d’exposició i un torn de paraules per a preguntes, començant a les 16h, el tercer divendres de cada mes.
El cicle Creant Cultura de Pau vol donar eines a les persones (treballadores o no) que vulguin crear societats més justes i pacífiques amb una Pau real i duradora.
Un Postgrau per treballar per la pau
En un món on creixen els contactes entre persones i grups de diferents identitats i cultures, és més necessari que mai comptar amb eines pràctiques per a la construcció de la convivència social. Davant dels escenaris de conflicte social, creix la importància de fomentar el coneixement i la utilització de diversos mètodes de resolució pacífica de conflictes i diferents mètodes de diàleg en un marc d’interculturalitat cada vegada més extens. Amb una visió global, és possible apropar-nos a la cohesió social, aconseguint la col·laboració responsable dels agents socials i un salt qualitatiu de la democràcia i llibertat coresponsable.
El postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions Pràctiques, realitzat en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i l’Institut de formació contínua IL3, ofereix les eines teòriques i pràctiques a aquelles persones que volen construir una convivència social basada en una cultura de pau, edificar un món on prevalguin valors, actituds i comportaments que es proposin transformar els diferents tipus de violència i busquen gestionar els conflictes mitjançant el diàleg, la mediació, la negociació i altres mètodes de resolució pacífica de conflictes entre les persones, els grups i les nacions.
Mòduls oficials per a aprofundir en la transformació social
Justicia transicional, transformació pacífica de conflictes i violèncias
Un mòdul sobre justícia restaurativa que ofereix un títol universitari i què, a més, pot ser convalidat per al Postgrau en Cultura de Pau i Transformació social: Aplicacions pràctiques.
Identitat, convivència i mediació intercultural
Un mòdul sobre convivència que brinda un títol universitari i què, a més, pot ser convalidat pel Postgrau en Cultura de Pau i Transformació social: Aplicacions pràctiques.
Construcció de diàlegs, cohesió social i pràctiques democràtiques
Un mòdul sobre dialogació i democràcia que brinda un títol universitari i què, a més a més, pot ser convalidat per al Postgrau en Cultura de Pau i Transformació social: Aplicacions pràctiques.