Nous grups, nou curs i molt Programa Vitamina

Comencem nou curs del Programa amb moltes novetats però sobretot amb moltes ganes de continuar contribuïnt a l’empoderament de la joventut.

Aquest octubre hem iniciat amb moltes ganes un nou curs per als grups de joves del Programa Vitamina. Més de 90 joves que participen i es comprometen, en aquest programa de Lideratge ètic i Transformació social.

El curs 2022-2023 s’incorporen tres nous grups del Programa Vitamina, un a Mataró, un a Tarragona i un altre al barri del Fòrum de Barcelona/Sant Adrià del Besòs. Aquests 3 grups nous se sumen als ja existents en els municipis esmentats a més de Sant Adrià de Besós, Cambrils i Santa Coloma de Gramenet. Més de 90 joves que segueixen setmana a setmana aquest programa de 4 anys de formació experiencial. El Programa Vitamina no només se centra en els joves sinó que també treballa amb les famílies i un cop al mes es fan sessions familiars utilitzant la mateixa metodologia i de foma alineada amb les i els joves, fent extensiu així l’abast del programa de lideratge i transformació social.

Un dels nous grups Vitamina que han començat aquest octubre es realitza en col·laboració directe amb la Fundació Primavera Sound i incideix en l’entorn on es realitza el festival així com en activitats de format més artístic.

El Programa Vitamina porta des de 2015 capacitant joves en situació de risc d’exclusió social per a que esdevinguin referents positius i motors de canvi en els seus entorns. Al llarg d’aquests anys 213 joves ja han pogut participar en les sessions setmanals de treball en grup que ofereix el programa on es donen eines a cada persona i al grup com a tal per potenciar la seva personalitat en una socialització justa i igualitària, reconeixent que cada persona pot oferir el seu gra de sorra des dels seus propis actes per a millorar la societat en la que viu i molt especialment els entorns més immediats com ara la família, l’escola i el barri.

El Programa Vitamina va destinat a joves a partir de 13 anys que tinguin interès per millorar el benestar de sí mateixos i dels espais on es mouen, capacitant-los per esdevenir motors de transformació social. És aquesta voluntat de transformació social el que converteix el Programa Vitamina en una eina clau de la missió de pacificar entorns de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...