Beques per a la formació de joves Vitamina

Gràcies a la col·laboració entre Nous Cims i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU joves Vitamina podran gaudir de beques per als seus estudis universitaris i de cicle superior.

Aquest octubre la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU ha signat un acord amb el programa de beques Zing de la Fundació Privada Nous Cims per facilitar els estudis a joves participants del Programa Vitamina de Lideratge ètic i Transformació social.

Estem molt contents d’haver aconseguit que dues noies participants al Programa Vitamina rebin aquesta beca per finançar els seus estudis universitaris i de cicle superior i així poder-se assegurar una formació de qualitat. Aquest és l’inici de la col·laboració entre Nous Cims i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU que es pretén duradora i extensiva per poder donar suport any a any a més joves.

Gràcies a les beques Zing podem disposar de finançament per cobrir totes les despeses dels estudis d’aquestes dues joves que necessitaven suport econòmic per poder realitzar els estudis que volien. Per poder rebre aquesta dotació econòmica de Nous Cims, les joves no només han de mantenir els resultats acadèmics esperats sinó que han de contribuir a la societat, cosa que lliga perfectament amb l’objectiu de transformació social del Programa Vitamina i que fa que els projectes de les dues entitats tingui un llarg camí conjunt per endavant.

La Fundació Privada Nous Cims desenvolupa projectes socials innovadors, transformadors i sostenibles en els àmbits de l’ocupabilitat, el benestar emocional i el desenvolupament global amb l’objectiu d’impactar en les persones més vulnerables, especialment dones, joves i nens, tant en l’entorn més proper com en països emergents. Zing és el seu programa per a transformar la vida de joves que no han pogut accedir al món formatiu i laboral en igualtat de condicions que la resta.

El Programa Vitamina destaca per tenir, entre els seus participants, un 98% d’èxit acadèmic amb un 68% de joves Vitamina que opten, a més, per realitzar estudis postobligatoris. Però a més també podem dir que més de 100 joves ja han portat a terme un projecte de transformació social liderat per si mateixos. Tot un èxit d’aquest projecte de lideratge ètic i transformació social compromès amb persones i col·lectius de barris en risc d’exclusió social, que proposa un treball de fons i llarg recorregut amb l’objectiu de generar capital humà capaç de ser el motor del canvi social.

Des de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU promovem projectes com el Programa Vitamina on, a través de sessions setmanals grupals, capacitem joves de barris en risc d’exclusió social per esdevenir líders ètics i motors de transformació social. També impulsem espais i temps d’harmonia i intercanvi on poder establir diàlegs positius dels conflictes socials que ens trobem com la situació de Catalunya/ Espanya o la Pandèmia. Els Postgrau un Cultura de la Pau, Cohesió social i Diàleg intercultural és una altre dels nostres projectes claus per estendre el treball per la pau i aconseguir que cada any més persones col·laborin en crear societats més pacífiques. Amb a missió de donar compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU (ODS), en especial l’objectiu núm. 4 –educació de qualitat, núm. 5 –igualtat de gènere- núm. 10 -reducció de les desigualtats-, núm. 16 -societats pacífiques i justes-, i núm. 17 – aliances per assolir els ODS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...