La joventut Vitamina treballa per la transformació social

Dos del Programa Vitamina, de Mataró i Santa Coloma, han començat a treballar per engegar el Projecte de transformació social comunitària que s’emmarca dins l’eix social emprenedor que dona sentit al 3r any del Programa.

Els grups de 3r any del Programa Vitamina han començat a treballar per engegar el Projecte de transformació social comunitària que s’emmarca dins l’eix social emprenedor que dona sentit al 3r any del Programa.

Vitamina neix com un programa de lideratge ètic i de transformació social pera joves en risc d’exclusió social, on a través del treball comunitari, es pugui aconseguir generar un veritable canvi social. El Programa Vitamina està compromès amb persones i col·lectius de barris en risc d’exclusió social, proposant un treball de fons i llarg recorregut amb l’objectiu de generar capital humà capaç de ser el motor del canvi social. Es tracta d’un Programa formatiu-competencial i de seguiment individual i grupal de 4 anys de durada. El primer any es treballa l’Eix Personal, potenciant el creixement de les persones joves en totes les seves dimensions i desenvolupar el talent que hi ha en elles. El segon any se centra en l’Eix Relacional, afavorint els vincles i les relacions de qualitat amb l’entorn. El tercer any es vehicula a través de l’Eix Social Emprenedor, formant i acompanyant en el desenvolupament d’un projecte de transformació social. I el Quart any finalitza el programa centrant-se en l’Eix de l’Autonomia Pròpia donant suport participants per tal d’assolir la pròpia autonomia (personal i laboral).

Enguany un grup de joves Vitamina de Mataró i un grup de Santa Coloma de Gramenet participants al Programa Vitamina es troben cursant l’eix emprenedor social i han començat a cercar els interessos i necessitats del grup i el seu barri de pertinença per idear un projecte de intervenció sociocomunitària que s’adeqüi a la seva realitat. En les properes sessions consensuaran el projecte social que pugui enllaçar millor les necessitats detectades amb les seves capacitats de lideratge individual i, sobre tot, grupal més rellevants per tal de realitzar-ho creant un projecte que puguin portar a terme durant els següents mesos i poder veure de primera mà els resultats de les seves accions.

Més de 90 joves ja han transformat el seu entorn

Al llarg de tot el Programa Vitamina ja son més de 90 els i les joves que han portat  un projecte de transformació social liderat per si mateixos/es.  Els participants dels diferents grups han projectat accions d’acció comunitària com la ideada el 2018 per el grup de la Mina/Sant Adrià del Besòs que van organitzar espais de cultura, oci i esport per a les i els joves del barri, arribant a titular-se com a mediadors en oci juvenil per aconseguir-ho; o el Grup Vitamina de Santa Coloma de Gramenet, facilitant dinàmiques Vitamina amb entitats socials del territori, en especial amb entitats dedicades a la Gent Gran i també entitats amb perspectives de gènere; o el Grup Vitamina de Tarragona amb entitats socials que treballen amb persones i col·lectius vulnerables autòctons, nouvinguts i amb el poble gitano, amb especial incidència amb les necessitats emergents degut a la pandèmia per la covid-19

Des del Programa Vitamina estem molt contents d’acompanyar la joventut per esdevenir líders ètics i motors del canvi social que necessitem per convertir les nostres societats en més justes, inclusives i pacífiques, tal i com té per missió la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU i de forma alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU.

joves vitamina fent activitats per el barri

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...