Conferències dels Alumni del Postgrau en Cultura de Pau

Els cursos universitaris de la Fundació donen coneixements sobre els conflictes i les paus que es materialitzen en propostes pràctiques com les de la conferència “Democratización de los centros educativos” que en formava part com a sessió oberta.

La conferència “Democratización de los centros educativos: Una herramienta a favor de la Cultura de la Paz” es va realitzar el passat divendres 18 de gener com a sessió oberta de les formacions ofertes per la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU.

La conferència de la educadora Teresa Vidal va girar al voltant del treball que la pròpia conferenciant va realitzar a la darrera edició del Postgrau en Cultura de Pau i Transformació social: Aplicacions pràctiques i demostrava la profunditat dels coneixements aconseguits en el Postgrau i com es vehiculen per aconseguir portar a la pràctica la Cultura de la Pau a les nostres societats.

Persones de l’àmbit educatiu de tots els nivells es van reunir per escoltar les propostes de la Teresa Vidal per aconseguir democratitzar els centres educatius. Partint d’una experiència personal i amb la intenció d’establir un protocol de resolució de conflictes entre alumnat i professorat la Teresa Vidal ens va relatar la realitat de l’adultcentrisme en les institucions educatives i com “és imprescindible que els  centres educatius treballin la prevenció de conflictes, per tant, la democratització dels centres”. La educadora i AlumniPAZ del Postgrau ens va oferir propostes clares i concretes per, primer, incloure l’alumnat en la direcció dels centres i, segon, gestionar els conflictes.

El passat novembre de 2021 va començar el mòdul Justicia transicional, transformación pacífica de conflictes y violencias un curs universitari que vol donar eines per la resolució de conflictes en la nostra societat. Coneixements sobre els conflictes i les paus que es materialitzen en propostes pràctiques com les de la conferència “Democratización de los centros educativos: Una herramienta a favor de la Cultura de la Paz” que formava part d’aquest mòdul com a sessió oberta.

Des de fa més 12 anys la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU vol donar eines als qui treballen per la millora de les nostres societats amb una sèrie de cursos universitaris. Aquesta formació ve avalada amb més de 12 anys d’experiència i un quadre docent de renom, així com les recomanacions dels alumni dels cursos anteriors amb una satisfacció mitja del 8,9 sobre 10.

El proper 24 de març s’inicia el mòdul universitari Identidad, convivencia y mediación intercultural. Aquest curs tutoritzat per el Dr. Francesc Torralba s’endinsa en vies de mediació intercultural i en les unitats geogràfiques humanes construïdes a partir d’una base que permeti assumir les nostres responsabilitats històriques, facilitar noves condicions de convivència i consolidar una cultura de pau reparant i transformant els conflictes identitàris.


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...