La Fundació Agbar torna a donar suport al programa Vitamina

El curs 2020-2021 és el segon any consecutiu que la Fundació Agbar recolza el programa Vitamina de la localitat de Santa Coloma de Gramenet.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU ha firmat el setembre de 2020 un nou conveni amb la Fundació Agbar per al suport del Programa Vitamina de lideratge ètic i transformació social a la localitat de Santa Coloma de Gramenet.

La Fundació Agbar té el propòsit de millorar la qualitat de vida de les persones i el seu entorn, aportant propostes transformadores i generant un impacte real per mitjà de les seves actuacions.  La firma d’aquest conveni suposa un reconeixement per l’experiència i la feina del programa Vitamina com a eina de transformació social i pacificació d’entorns.

El curs 2020-2021 és el segon any consecutiu que la Fundació Agbar recolza el programa Vitamina de la localitat de Santa Coloma de Gramenet.   A la ciutat de Santa Coloma el grup Vitamina compta amb 13 joves (dels quals 9 son noies i 4 son nois) i aquest curs 2020-2021 realitzaran en segon any del grup focalitzat en l’eix relacional.

Vitamina és un programa de capacitació experiencial de 4 anys per a joves d’entre 14 i 18 anys de barris en risc d’exclusió social, sobre lideratge ètic i transformació social per convertir-se en referents positius i motors de canvi del seu entorn. Els eixos anuals de treball són:

  • Primer any: dimensió personal (autoconeixement i auto-concepte)
  • Segon any: dimensió relacional (relacions de qualitat)
  • Tercer any: dimensió social-emprenedora (responsabilitat social)
  • Quart any: autonomia personal i social (projecte vital)

Actualment el programa Vitamina compte amb grups a les localitats de Cambrils, Tarragona, Mataró, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet. El grup de Santa Coloma de Gramenet és el que té el suport específic de la Fundació Agbar i això suposa la seguretat de la seva viabilitat i la possibilitat per als 13 joves que hi participen d’obtenir un acompanyament en lideratge ètic.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU és una entitat que treballa a favor de la pau, oferint propostes concretes que contribueixin a edificar la pau, proposant respostes a conflictes socials i desenvolupant oportunitats per a enfortir la convivència pacífica entre persones i comunitats. Fundada l’any 2002 a Barcelona, la Fundació compta amb el programa Vitamina com a colofó del seu projecte d’acció social transformadora a favor de la pau dins la nostra societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...