El projecte ICI centra els esforços en el suport a les entitats més afectades per el COVID-19 a Santa Coloma de Gramenet

El Projecte ICI comença divendres 23 un cicle formatiu per a les entitats de Santa Coloma de Gramenet que necessiten afrontar els reptes imposats per la Pandèmia.

Aquest divendres el projecte ICI , d’Intervenció Comunitària Intercultural a la Serra d’en Mena, ofereix la primera sessió formativa online per a les entitats del barri, d’unes eines de suport per a entitats que han de cobrir les necessitats sorgides arrel del COVID-19.

Divendres 23 d’octubre de 10 a 11.30 hores s’impartirà la sessió Cuidem-nos: la salut i el benestar emocional a càrrec de Mireia Cabero, experta en cultura emocional i directora de Cultura Emocional Pública. En aquesta sessió es treballarà l’autocura emocional amb mires de comprendre quins són els seus principis bàsics no només per cuidar-nos, cuidar i acompanyar les emocions de les persones del nostre col·lectiu, sinó per esdevenir agents comunitaris en la socialització de l’educació emocional.

El Cicle de Formació per a Entitats que promociona el Projecte ICI es realitzarà durant l’octubre i té tres línies de treball i diverses sessions: l’educació emocional (23 d’octubre), una línia específica per reforçar les Associacions de Famílies (AFAS) del territori (26 d’octubre, a càrrec d’en Xavier Pujol, professor de la Universitat de Girona), i un taller sobre eines digitals (dues sessions a concretar).

Aquest cicle de sessions formatives respon a les necessitats detectades durant el mes de juliol en la realització del Diagnòstic ràpid de la Serra d’en Mena que va realitzar el projecte ICI per conèixer de primera mà la nova situació de les entitats que treballen al barri i en el que varen participar més de 60 persones. Les entitats consultades van reclamar eines concretes per donar resposta a les necessitats actuals d’acompanyament emocional en que han de treballar, així com coneixements concrets d’eines digitals per realitzar la seva tasca a través de nous suports.

Durant el mes de Novembre el projecte ICI, d’Intervenció Comunitària Intercultural de Santa Coloma de Gramenet, realitzarà també unes Jornades d’entitats amb diverses línies de treball com la cultura de la Pau en el treball comunitari, una taula rodona sobre perspectives de futur de la intervenció comunitària o estratègies compartides per promoure l’alfabetització digital.

El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) de Santa Coloma de Gramenet té per objectiu principal millorar la convivència i la cohesió social dels barris de Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa de la ciutat. El projecte ICI està impulsat per l’Obra Social “la Caixa” a 36 territoris d’Espanya i a Santa Coloma està cogestionat per la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU. Des de 2014 impulsa un Procés Comunitari als barris de Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos treballant en el camp social a partir dels recursos existents al territori, i convertint en protagonista del seu propi desenvolupament a tota la comunitat.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU treballa per oferir propostes concretes que contribueixin a edificar la pau, a donar resposta a conflictes socials i desenvolupar oportunitats per a enfortir la convivència pacífica entre persones i comunitats, tot això a partir dels continguts de la Carta de la Pau dirigida a l’ONU.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...