La companyia TANATORI DEL LITORAL reforça el seu suport institucional al Programa Vitamina per al 2023

El Tanatori del Litoral reforça el suport institucional per a l’any 2023 i aprofundeix la sinergia amb la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, dins del marc del compliment dels objectius de desenvolupament sostenible compartits; així mateix lidera una sessió d’expertes amb el grup de joves del Programa Vitamina de lideratge ètic i […]

El Tanatori del Litoral reforça el suport institucional per a l’any 2023 i aprofundeix la sinergia amb la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, dins del marc del compliment dels objectius de desenvolupament sostenible compartits; així mateix lidera una sessió d’expertes amb el grup de joves del Programa Vitamina de lideratge ètic i transformació social de Sant Adrià del Besòs.

La companyia TANATORI DEL LITORAL ha renovat un any més el seu compromís de suport institucional i econòmic al Programa Vitamina-Lideratge Ètic de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU. El TANATORI DEL LITORAL reforça així el seu compromís sostingut amb les i els joves del Grup Vitamina de Sant Adrià del Besós amb la finalitat de treballar les capacitats de lideratge ètic i les habilitats socials i emocionals al llarg de 4 anys.
Aquest 2023 s’ha signat novament un Conveni de col·laboració. El Tanatori del Litoral va realitzar una visita a l’equip directiu de l’institut on es realitza el programa Vitamina, en companyia de la Direcció de la Fundació, Jordi Palou i de la Coordinació del Programa Vitamina, Aron Alma. De manera complementària la companyia TANATORI DEL LITORAL, representada per la Directora General del PFB Serveis Funeraris Ana Mª Gassió i el Gerent Xavier Prats van oferir un taller d’experts de lideratge en equip i projecció vital amb impacte social per al grup de joves del Programa Vitamina de Sant Adrià del Besós, taller celebrat el passat 17 de maig en l’institut públic IES Manuel Vázquez Montalban.

El Programa Vitamina, impulsat per la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, és una formació experiencial en lideratge, habilitats socials i emocionals dirigida a adolescents d’entre 13 i 17 anys. Durant 4 anys, es treballen de manera anual 12 capacitats diferents de lideratge ètic d’acord amb els valors triats. Basant-se en la metodologia del Training Group (T-Group) o grup d’entrenament, es facilita el procés grupal a través de tècniques i activitats especialment pensades per a aconseguir els objectius marcats. Cada setmana es realitza una hora i mitja de sessió per a tot el grup i, a més, al llarg del curs, es realitzen sessions d’expert, sortides d’impacte i el VITAcampus d’estiu de 5 dies, que ha estat objecte d’atenció en la sessió i que té prevista la seva realització l’última setmana del mes de juny. I seguint la visió sistèmica, també es duen a terme sessions mensuals amb els familiars de les i els joves del Programa Vitamina.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU és una entitat que treballa a favor de la Pau donant compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU (ODS), especialment l’objectiu núm. 4 –educació de qualitat, núm. 5 –igualtat de gènere- núm. 10 -reducció de les desigualtats-, núm. 16 -societats pacífiques i justes-, i núm. 17 – aliances per a aconseguir els *ODS i aquest conveni confirma l’aliança entre empreses, organitzacions socials, joves i famílies per a avançar cap a un desenvolupament equitatiu i sostenible. És en aquest marc que s’estableix la sinergia entre l’empresa TANATORI DEL LITORAL i el Programa Vitamina, impulsat per la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU. El Programa Vitamina ja atresora 8 anys de treball amb joves de Sant Adrià de Besós i s’ha anat irradiant a altres barris amb el risc d’exclusió social d’aquest municipi i altres ciutats com Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona o Cambrils. Al llarg de tots aquests anys de treball, el programa ha empoderat a més de 250 joves i les seves famílies per ser motors de transformació social i llavors de pacificació d’entorns conflictius que sofreixen greus situacions de desigualtat i injustícia social. Gràcies al suport d’empreses com el TANATORI DEL LITORAL, la labor del Programa Vitamina es pot fer realitat any rere any i arribar cada vegada a més joves, aprofundint així consciència individual i col·lectiva i compromís social i el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible de l’agenda 2030 de l’ONU amb la qual tant el TANATORI DEL LITORAL com la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU estem compromesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...