La Fundació Josep Botet renova el seu suport a les joves Vitamina

La Fundació Josep Botet renova el seu suport per a 2023 a la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU i participa en una sessió especial amb el grup de joves del Programa Vitamina de lideratge ètic i transformació social de la zona *Besós. Aquest 2023, un any més, la Fundació Josep Botet ha […]

La Fundació Josep Botet renova el seu suport per a 2023 a la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU i participa en una sessió especial amb el grup de joves del Programa Vitamina de lideratge ètic i transformació social de la zona *Besós.

Aquest 2023, un any més, la Fundació Josep Botet ha renovat el seu compromís de suport institucional i econòmic al Programa Vitamina-Lideratge Ètic de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU. La Fundació Josep Botet reforça així el seu compromís sostingut amb les i els joves del Grup Vitamina de la zona Besós amb la finalitat de treballar les capacitats de lideratge ètic, habilitats socials i emocionals al llarg de 4 anys.
De manera complementària al Conveni signat per a aquest any 2023 la Fundació Josep Botet, representada per la seva Presidenta Mª Àngels Campderrós i la Directora Anna Mª Comas van oferir un taller de lideratge femení i apoderament per a emprendre iniciatives amb impacte social per al grup de joves del Programa Vitamina de Sant Adrià del Besós, taller realitzat el passat 24 de maig a la Biblioteca Font de la Mina.

El Programa Vitamina, impulsat per la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, és una formació experiencial en lideratge, habilitats socials i emocionals dirigida a adolescents d’entre 13 i 17 anys. Durant 4 anys, es treballen de manera anual 12 capacitats diferents de lideratge ètic d’acord amb els valors triats. Basant-se en la metodologia del Training Group (T-*Group) o grup d’entrenament, es facilita el procés grupal a través de tècniques i activitats especialment pensades per a aconseguir els objectius fixats. Cada setmana es realitza una hora i mitja de sessió per a tot el grup i, a més, al llarg del curs, es realitzen sessions d’expert, sortides d’impacte i el VITAcampus d’estiu de 5 dies, que ha estat objecte d’atenció en la sessió i que té prevista la seva realització l’última setmana del mes de juny. I seguint la visió sistèmica, també es duen a terme sessions mensuals amb els familiars de les i els joves del Programa Vitamina.

El Programa Vitamina ja atresora 8 anys de treball amb joves de Sant Adrià de Besòs i s’ha anat irradiant a altres barris amb el risc d’exclusió social d’aquest municipi i altres ciutats com Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona o Cambrils. Al llarg de tots aquests anys de treball, el programa ha empoderat a més de 250 joves i les seves famílies per ser motors de transformació social i llavors de pacificació d’entorns conflictius que sofreixen greus situacions de desigualtat i injustícia social. Gràcies al suport d’entitats com la Fundació Josep Botet, la labor del Programa Vitamina es pot fer realitat any rere any i arribar cada vegada a més joves, aprofindint així consciència individual i col·lectiva i compromís social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...