Joves Vitamina participen novament a la Transpirenaica Social Solidària

El Programa Vitamina de lideratge ètic i transformació social sempre aposta per acompanyar els i les joves a superar-se i conèixer nous projectes. És des d’aquesta perspectiva d’ampliació d‘horitzons que portem 4 anys col·laborant amb la Transpirenaica Social Solidària.

Joves del Programa Vitamina han participat durant el Juliol de 2021 a la travessa pels Pirineus de la Transpirenaica Social Solidària,  un projecte de transformació social a la muntanya per impulsar la inclusió social i el talent de joves en risc d’exclusió social.

El Programa Vitamina de lideratge ètic i transformació social sempre aposta per acompanyar els i les joves a superar-se i conèixer nous projectes. És des d’aquesta perspectiva d’ampliació d‘horitzons que portem 4 anys col·laborant amb la Transpirenaica Social Solidària.

Les activitats de la Transpirenaica Social Solidària van dirigides a Fundacions o entitats que tenen entre els seus fins la promoció de la inclusió socio-educativa de joves en situació de vulnerabilitat. I, aquest any, degut a la especial situació de Pandèmia la travessa dels Pirineus es `distribueix en diferents grups que surten de refugis al llarg de tot els Pirineus realitzant rutes diàries intensives i circulars.

Dues noies del Programa Vitamina, al costat d’una de les facilitadores, han volgut viure durant aquest juliol la gran experiència que suposa una travessa pels Pirineus. Han caminat, s’han esforçat, han creat vincles i han posat a prova les seves capacitats.

Del 7 al 11 de juliol 2021 varen participar a l’Stage  de la Transpirenaica Social Solidària  des de Lles de la Cerdanya. Varen realitzar cinc dies de caminades circulars pels camins dels Pirineus. Aquesta ha sigut una vivència transformadora que ha aconseguit mostrar a les joves tot el que poden aconseguir amb el seu esforç.

El programa de Lideratge ètic i transformació social, Vitamina, és el projecte de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU per empoderar joves de barris en risc d’exclusió social, convertir-los en líders positius del seu entorn.

Aquesta activitat d’estiu ha estat possible gràcies al suport especial de Fundació Probitas, una Fundació que treballa amb la finalitat de contribuir a mitigar els efectes de la pobresa i de l’exclusió social i a millorar, així, la qualitat de vida de les persones en l’esfera global, i amb aquest objectiu recolza, des de fa tres anys, la realització de les seves activitats d’estiu del Programa Vitamina.

foto de grup del participants a la transpirenaica social solidària

Amb el suport de:

Logo de la Fundación Probitas

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...