Activitats d’estiu Vitamina, per a tornar a creure-hi

El Programa Vitamina organitza activitats d’estiu on les i els participants poden conviure, posar en pràctica i treballar junts els continguts i eines de lideratge ètic i transformació social que han adquirit.

El mes de Juliol de 2021 el Programa Vitamina  ha aprofitat l’inici de les vacances d’estiu de les i les joves per organitzar activitats on les i els participants poden conviure, posar en pràctica i treballar junts els continguts i eines de lideratge ètic i transformació social que han adquirit i desenvolupat al llarg del curs.

Enguany, les activitats d’estiu s’han realitzat en format VITAcampus, un Stage d’Estiu de capacitació intensiva durant cinc dies amb pernocta a la casa rural de mas Coromines a Camdevànol. Per als quatre grups del Poble Gitano de Tarragona i Cambrils, aquestes activitats d’estiu s’han realitzat en format de sortides diàries intenssives per adaptar-se a les necessitats específiques de les i els joves d’aquests grups. Els grups de Tarragona van fer una sortida en kaiak per l’Ebre, mentre els grups de Cambrils van realitzar un circuit de tirolines, ambdós activitats en un marc de capacitació intensiva de treball en equip i lideratge individual i grupal. En totes aquestes activitats, a través de descoberta de l’entorn, excursions, gimcanes i tallers de Team Building es treballa el lideratge ètic i la capacitat de transformació social al seu entorn.

Després de l’any d’activitats restringides per la Pandèmia que tots hem patit i especialment, la joventut, creiem important tornar a oferir a les i els joves la possibilitat de gaudir de la compañía i socialització de qualitat, la natura i el vincle. Però, sobretot, creiem molt important oferir a les i als joves Vitamina, que provenen de barris en risc d’exclusió social, la possibilitat de creure en les seves pròpies possibilitats i com ells i elles poden convertir-se en els referents positius dels seus entorns i en els motors de la transformació social que desitgen.

Durant el VITAcampus es va celebrar un acte de graduació per a les i els joves que aquest any han finalitzat el quart any del Programa Vitamina. Aquest acte va reunir joves participants, persones voluntàries, facilitadores i membres del Patronat de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, així com el Gerent de Tanatori del Litoral qui, en representació del suport que l’empresa ofereix al Programa Vitamina, va voler ressaltar que “es la primera vegada en la vida que veu que joves que fan i acaben un cicle formatiu el volen repetir i fins i tot reiniciar el cicle novament”. El Vicepresident de la Diputació de Girona, institución pública que també dona suport al VITAcampus de la Fundació, tot i excusar la seva absència, va voler enviar unes paraules de suport al programa fent referència a com “els joves d’avui son el futur de la nostra societat, cal escoltar-los, acompanyar-los i ajudar-los a trobar un camí des del qual construeixin la seva pròpia identitat, emmarcada en el sentiment de col·lectivitat. Aquest programa enforteix aquests vincles i actua directament sobre el nostre present i futur.” (Podeu llegir les paraules del Vicepresident de la Diputació de Girona aquí).

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU és una entitat que treballa a favor de la Pau, oferint propostes concretes que contribueixin a edificar la pau, proposant respostes a conflictes socials i desenvolupant oportunitats per a enfortir la convivència pacífica entre persones i comunitats. Fundada l’any 2002 a Barcelona, la Fundació compta amb el Programa de Lideratge ètic i transformació social, Vitamina, con a eina d’acció social per empoderar joves de barris en risc d’exclusió social, convertint-los en líders positius del seu entorn.

Donen suport específic al VITAcampus:

Escut de la Diputació de Girona

Logo de la Fundación Probitas

Donen suport al Programa VITAMINA:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...