Inici del curs Vitamina 2020-2021

El passat 19 d’octubre vàrem començar amb les sessions de grups Vitamina per al curs 2020-2021, tant dels grups de joves que continuen el programa iniciat en cursos anteriors com de grups nous que fan aquest any la seva incorporació.

Aquest curs 2020-2021 és un curs ple d’incerteses però el lideratge ètic per part de les i els joves és més necessari que mai i per això el programa Vitamina vol estar al costat de la joventut, donant eines als i les participants per convertir-se en referents positius del seu entorn i pilars clau per a la transformació social.

El passat 19 d’octubre vàrem començar amb les sessions de grups Vitamina per al curs 2020-2021, tant dels grups de joves que continuen el programa iniciat en cursos anteriors com de grups nous que fan aquest any la seva incorporació. Aquestes sessions setmanals de treball grupal es realitzen de forma segura en grups bombolla reduïts i prenent totes les mesures de distància e higiene necessàries per fer front al Covid-19.

El programa de Lideratge ètic i transformació social Vitamina treballa per capacitar la joventut de barris en risc d’exclusió social i, en aquests moments difícils de tensió social i necessitat de gran esforç col·lectiu, apostar per fomentar la responsabilitat individual i col·lectiva dels i les joves és de màxima importància.

Nou curs, nous joves i noves mesures

El curs 2020-2021 s’incorporen dos nous grups del Programa Vitamina al barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs i un altre a Santa Coloma de Gramenet. Aquests 3 grups nous se sumen als ja existents en els municipis  esmentats a més de Mataró, Cambrils i Tarragona.  Més de 60 joves que segueixen setmana a setmana aquest programa de 4 anys de formació experiencial.  Però el programa Vitamina no només se centra en els joves sinó que també vol treballar amb les famílies i un cop al mes es fan sessions familiars per donar-hi suport, fent extensiu així l’abast del programa de lideratge i transformació social.

L’inici d’aquest curs que comença ara s’ha fet de manera telemàtica per als grups de Tarragona i Cambrils (per petició dels propis participants) i de manera presencial per a la resta de grups. Seguint les normatives de seguretat e higiene en la situació de pandèmia actual, els grups Vitamina són reduïts i estables, les sessions es desenvolupen en espais amplis i amb bona ventilació i es compleixen els protocols de presa de temperatura i neteja de mans.

El programa Vitamina va destinat a joves a partir de 13 anys que tinguin interès per millorar el benestar de sí mateixos i dels espais on es mouen, capacitant-los per esdevenir motors de transformació social. És aquesta voluntat de transformació social el que converteix el programa Vitamina en una eina clau de la missió de pacificar entorns de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU.

primera sessió joves vitamina del curs 2020-2021

El programa Vitamina és possible gràcies al suport de:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...