Comença la formació de mentors per acompanyar als joves del Programa Vitamina

Un grup de voluntaris rep la formació del Programa Vitamina per poder convertir-se en els mentors dels participants del quart any.

El passat 18 de març es va realitzar la primera formació de mentoria pel Programa Vitamina de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU. En ella van participar 6 persones que, de manera voluntària, col·laboraran en el projecte acompanyant als i les joves. I és que després de 4 anys al Programa Vitamina, els participants es preparen per rebre la mentoria que els servirà per afrontar els nous reptes, tant vitals com professionals, als quals s’enfrontaran un cop acabin el projecte. És per això que des del Programa es busca la figura del mentor, una persona positiva i amb ganes de compartir la seva experiència a la vida amb un o una jove que està a punt de començar el seu camí a l’etapa adulta.

Els voluntaris i voluntàries participants tenen entre 50 i 70 anys, venen del món cultural, empresarial i educatiu i els mouen les ganes de millorar la societat a través dels joves, el que els anima a participar de forma activa en el Programa Vitamina.

Durant la formació de la mentoria s’han treballat les habilitats emocionals i socials dels participants que hauran d’implementar amb els i les joves. S’han utilitzat dinàmiques com el role playing i el teatre fòrum per treballar les pors, les inquietuds i angoixes de les primeres trobades i els conflictes que poden sorgir dins d’una relació de mentoria.

El projecte de mentoria del Programa Vitamina comença a principis d’abril de 2019.

El projecte de mentoria del Programa Vitamina és possible gràcies al suport de: Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, Ajuntament de Mataró, Obra Social “la Caixa”, Bankia, Fundació Iluro, Fundació Josep Botet, Fundació Privada Cottet-mor i Global BCN.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...