Primer premi pels Joves del Programa Vitamina al III Concurs de Hip-Hop per la Pau de l’ICIP

El rap guanyador és “Infame, caprichosa y estúpida”, de Jhon Slater, una peça reivindicativa i solidària amb les persones refugiades.

L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) va celebrar el passat 28 de febrer l’entrega de premis del III Concurs de Hip-Hop per la Pau, un espai adreçat a joves que, a través de la creació artística musical, el rap, treballen valors com el reconeixement de les diferències i les connexions que faciliten  la convivència, la crítica de les violències, la denúncia de les violacions dels drets humans, la solidaritat amb les persones atrapades o que fugen de conflictes armats i el paper dels joves en  la construcció de la pau.

El grup de Joves del Programa Vitamina, liderats per Jhon Slater, autor i cantant del rap “Infame, caprichosa y estúpida”, va rebre el primer premi del concurs en la modalitat 2, adreçada a joves d’entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, culturals, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya, com en aquest cas la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU. Gràcies a aquest primer premi, els joves podran gravar un tema musical de rap en un estudi professional.

L’acte es va celebrar a la Biblioteca de l’ICIP i hi van assistir tots els joves premiats, les seves famílies, les entitats que els han acompanyat en aquest procés (en el cas de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, la facilitadora del Programa Vitamina Flors Cirera i el Director de la Fundació Jordi Palou-Loverdos), membres del jurat i el president de l’ICIP, Xavier Masllorens, junt amb el director general de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch.

Després d’una entrega de premis on els protagonistes van ser els joves, i on es van poder visualitzar totes les obres presentades, es va crear un espai on tots els participants es van poder conèixer, compartir experiències i opinions, així com saludar als representats de les entitats i membres del jurat qui destacaven la gran feina feta per tots ells.

Des de la seva primera edició, el Concurs de Hip-Hop per la Pau té per objectiu donar visibilitat al compromís i a la creativitat dels joves en l’àmbit de la cultura de la pau, a qui el director de l’ICIP denomina “activistes per la pau” gràcies a la feina que realitzen a través de la música i les seves lletres. Des dels seus inicis, el certamen compta amb el suport del Departament d’Educació i de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

De nou, des de la Fundació volem felicitar a tots els participants, als guanyadors i, en especial, als joves del Programa Vitamina Jhon Slater, Marc, Guillem, Carla i Rafa per la gran implicació que mostren envers la pau i els animem a que segueixin construint aquest món més just i harmònic per a tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...