La Fundació Primavera Sound i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU signen un conveni de col·laboració de quatre anys per la implicació en el territori promocionant el lideratge ètic i la transformació social entre la joventut de Barcelona

El juny de 2022 s’inicia la col·laboració entre la Fundació Primavera Sound i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU per impulsar un nou grup de joves del Programa Vitamina de lideratge ètic i transformació social a la zona del Fòrum de Barcelona

La Fundació Primavera Sound i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU inicien el juny de 2022 una col·laboració per crear un nou grup Vitamina – Primavera Sound per a treballar les habilitats socials i emocionals al llarg de 4 anys amb joves de 13 a 17 anys.

La Fundació Primavera Sound va intervenir per primera vegada amb el Programa Vitamina el desembre de 2021. En aquest primer contacte la directora de la Fundació Primavera Sound, Cristina Pujol, va oferir un taller de lideratge femení i posada en marxa de projectes socials a un grup de joves del Programa Vitamina de Santa Coloma de Gramenet que cursaven el tercer any del Programa Vitamina en el que treballen la implicació comunitària i han de posar en pràctica una intervenció social en els seus entorns.

La Fundació Primavera Sound vol possibilitar un retorn al territori on desenvolupa les activitats pròpies del festival Primavera Sound, amb especial èmfasi en la joventut, prenent l’educació i la divulgació cultural com a base, i amb vocació de transformació social. És amb aquest esperit de donar suport en la joventut amb vocació de transformació social que decideix finançar la posada en marxa d’un grup específic Vitamina-Primavera Sound per a les i els joves de la zona del Fòrum.

El Programa Vitamina, impulsat per Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, és una formació experiencial en habilitats socials i emocionals dirigida a adolescents d’entre 13 i 17 anys. Durant 4 anys, es treballen de forma anual 12 capacitats diferents de lideratge ètic d’acord amb els valors escollits. Basant-se en la metodologia del Training Group (T-Group) o grup d’entrenament, es facilita el procés grupal a través de tècniques i activitats especialment pensades per a aconseguir els objectius marcats. Cada setmana es realitza una hora i mitja de sessió per a tot el grup i, a més, al llarg del curs, es fan sessions d’expert, sortides d’impacte i el VITAcampus d’estiu de 5 dies. I seguint la visió sistèmica, també es duen a terme sessions mensuals amb els familiars de les i els joves del Programa Vitamina.

El Programa Vitamina ja compta amb 7 anys de servei sotingut amb joves del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs i s’ha anat irradiant a altres barris amb risc d’exclusió social d’aquest municipi i altres ciutats com Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona o Cambrils. Al llarg de tots aquests anys de treball, el programa ha empoderat uns 237 joves i llurs famílies per ser motors de transformació social i llavors de pacificació d’entorns conflictius que pateixen greus situacions de desigualtat i injustícia social. Gràcies al suport d’entitats com la Fundació Primavera Sound, la tasca del Programa Vitamina es pot fer realitat any rere any i arribar cada cop a més joves.

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...