Graduem un nou grup de joves Vitamina de Tarragona

Graduació d’un grup de joves del poble Gitano Tarragona del Programa Vitamina que culmina el 4rt i final any del programa de Lideratge ètic i Transformació social.

El passat 2 de juny vàrem realitzar l’acte de cloenda d’un grup de joves del poble Gitano Tarragona del Programa Vitamina que culmina el 4rt i final any del programa de Lideratge ètic i Transformació social. El programa Vitamina és el projecte de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU per empoderar joves de barris en risc d’exclusió social, convertint-los en líders positius del seu entorn.

L’acte del passat dimarts 2 de juny a la parròquia de Sant Josep Obrer de Tarragona va representar la formalització oficial de la graduació de les i els joves del grup de 4rt any de Tarragona del Programa Vitamina. En aquest acte institucional vàrem reunir unes 30 persones entre participants, familiars, persones voluntàries, facilitadores, equip de treball i patronat de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU per mostrar el nostre comú orgull a les i els graduats.

Vitamina és un programa de 4 anys per a empoderar joves de barris en risc d’exclusió social per esdevenir líders ètics i motors de transformació social dels seus entorns. Cada any les i els joves treballen de forma grupal unes competències. El primer any treballen l’autoconeixement, el segon any les relacions de qualitat, el tercer any la responsabilitat social i el quart any el projecte vital. 4 anys de treball en grup que volen donar eines a les persones participants per afrontar la seva vida amb força i intenció però també per impulsar-los a esdevenir elements de transformació de les realitats que els envolten. A la demarcació de Tarragona el Programa Vitamina s’hi va establir fa 5 anys en col·laboració amb l’Agipcat per incidir específicament en la joventut del Poble Gitano del territori i ara mateix compte amb 4 grups de joves, dos a la mateixa ciutat de Tarragona i dos a Cambrils.

A l’acte de clausura del grup de Tarragona la secretària del patronat de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, Maria Viñas, va atorgar a les i els participants del grup de 4rt del Programa Vitamina els seus diplomes de graduació com a líders ètics i motors de transformació social. El president de l’Agipcat, José Miguel Jiménez, va voler donar unes paraules d’ànim i la diputada Sílvia Puerto de la Diputació de Tarragona també va voler mostrar el suport de la Diputació de Tarragona al Programa Vitamina amb unes paraules d’alè per a les i els joves que han aconseguit cursar quatre anys de treball grupal sobre lideratge ètic i transformació social.

El Programa Vitamina és una de les branques de l’acció social que desenvolupa la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU treballant en edificar la pau, empoderant persones per a pacificar entorns.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...