Presentem el Programa Vitamina als voluntaris de Càritas Mataró

La coordinadora del Programa Vitamina, María Domínguez, va realitzar una presentació del Programa Vitamina dins el marc de les xerrades organitzades per Càritas Mataró.

El 2 de desembre la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU va presentar el Programa Vitamina dins el marc de les xerrades “Fem Voluntariat” organitzades per Càritas Mataró.

La coordinadora del Programa Vitamina, María Domínguez, va realitzar una presentació del Programa Vitamina per poder donar visibilitat a la tasca feta treballant amb joves de barris en situació de vulnerabilitat i empoderant-los per esdevenir líders ètics i motors de transformació social dels seus entorns.

Càritas Mataró és una de les entitats col·laboradores del Programa Vitamina a la ciutat de Mataró. Des de l’inici del Programa a la ciutat, Càritas Mataró ha sigut una de les entitats connectores per fer-nos arribar joves als diferents grups de participació, i, a més, aquest any ens cedeix espai dins d’una de les seves parròquies per poder fer les trobades grupals. Fer xarxa amb les entitats presents a cada territori és una de les prioritats del Programa, per tal de poder treballar de forma integral amb els joves, les seves famílies i els seus entorns.

El Programa Vitamina porta 3 anys treballant a la ciutat de Mataró, principalment amb joves dels barris de Rocafonda i Vista Alegre. Durant aquest anys el Programa ha anat desenvolupant capacitats dels joves en la dimensió personal (autoconeixement i auto-concepte), la dimensió relacional (relacions de qualitat) i la dimensió social-emprenedora (responsabilitat social), per acabar treballant l’autonomia personal i social (el projecte vital dels joves). A més de a Mataró, Vitamina també és present a les ciutats de Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona i Cambrils. I esperem poder anar ampliant els territoris d’acció gràcies a la difusió que cada dia anem fent dels nostres projectes i la col·laboració de les diferents entitats amb les que treballem, com va ser el cas del passat 2 de desembre amb la xerrada organitzada per Cáritas Mataró.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU va idear el Programa Vitamina com una eina clau de l’acció social necessària per aconseguir els seus objectius d’empoderar persones per a pacificar entorns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...