El projecte comunitari ICI a Santa Coloma culmina un cicle

Després de 6 anys d’intervenció comunitària en el territori, dinamitzant el teixit social, el projecte ICI de la Serra d’en Mena tanca un cicle intens i comunitàriament molt fèrtil.

El novembre de 2020 culmina el projecte ICI de Santa Coloma de Gramenet. Després de 6 anys d’intervenció comunitària en el territori, dinamitzant el teixit social, el projecte ICI de la Serra d’en Mena tanca un cicle intens i comunitàriament molt fèrtil.

El projecte ICI de l’Obra Social “La Caixa” es desenvolupa a 37 municipis de l’Estat gràcies a una mateixa estratègia metodològica, basada en la combinació i sinergia del model d’intervenció comunitària i la mediació intercultural. En el cas de la Serra d’en Mena de Santa Coloma de Gramenet va començar el 2014 amb el suport institucional de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i des de 2017 està gestionat per la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, com a entitat referent al territori.

Durant aquests 6 anys de treball s’han aconseguit fites importants com crear un Espai Tècnic de Relació que es reuneix habitualment amb professionals de la salut, l’educació i la convivència per a treballar objectius comuns. També s’ha creat un programa de dinamització de l’espai públic per crear barri i integrar totes les persones del territori a la xarxa pròpia. Així com també s’ha aconseguit crear un projecte de Suport Social a l’Acompanyament familiar per a l’Èxit Educatiu capaç d’implicar recursos tècnics i famílies.  Durant aquests anys s’ha produït una sinèrgia molt potent entre el Projecte ICI i el Programa Vitamina de la Fundació Carta de la Pau, amb nombroses intervencions comunitàries i posant en pràctica el lideratge ètic experimentat així com propostes de transformació social d’acord amb els seus dons i talents individuals i de grup. Sempre amb un equip tècnic molt implicat que ha dedicat tots els seus esforços a escoltar les necessitats del barri, les seves famílies i entitats i buscar recursos per donar-hi necessitat. És gràcies a la implicació de tot el personal del projecte ICI que finalitzem aquest cicle amb molt d’orgull per tota la tasca feta. Per més informació sobre el desplegament estratègic i accions desenvolupades durant aquests sis anys podeu veure la memòria gràfica que trobareu més avall.

El projecte ICI tal i com s’ha desenvolupat fins ara ha arribat a la seva fi el novembre de 2020. Però això no vol dir que la seva tasca no continuï. La xarxa construïda al llarg d’aquest anys ha servit per engegar un procés d’intervenció comunitària que ara ha de continuar a través d’un projecte municipal, que seguira comptant amb les entitats del territori

El projecte ICI ha estat una de les eines claus de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU per aconseguir la seva missió de pacificar entorns i promoure les relacions de convivència positiva i per això volem acompanyar la Serra d’en Mena i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en el nou desenvolupament del projecte comunitari que comença a partir d’ara.

Descarrega’t la memòria del projecte aquí

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...