El Postgrau en Cultura de la Pau i Transformació social: Aplicacions pràctiques, certificat per la Universitat de Barcelona, arriba a la seva 12a edició amb moltes novetats per a treballar per la pau de manera pràctica en la societat actual.
Aquest any la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU està reconeguda també per FUNDAE com a entitat de formació possibilitant que tant el Postgrau universitari com els 3 mòduls universitaris siguin completament bonificables per a tots els treballadors en actiu al territori espanyol.
Durant aquest curs s’obre també la possibilitat de cursar els mòduls del Postgrau de forma autònoma amb la consecució d’un títol universitari propi corresponent a 9 crèdits (9 ECTS). El mòdul Justícia Transicional, Transformació pacífica de conflictes i violències, el mòdul Identitat, convivència i mediació intercultural i/o el mòdul Construcció de diàlegs, cohesió social i pràctiques democràtiques es poden cursar de forma independent, amb la posterior possibilitat d’ampliar la formació al postgrau sencer durant la posterior edició, convalidant-se els estudis cursats.
Aquest estudis universitaris 100% online volen oferir eines pràctiques a totes aquelles persones que volen assumir reptes professionals i personals que requereixen comprendre la complexitat dels nostres contextos per transformar positivament conflictes, revertir situacions de desigualtat i injustícies, aplicar vies de justícia transicional i per millorar la convivència i la cohesió social des d’una visió interdisciplinària. La nova possibilitat de realitzar els mòduls de forma independent, així com la bonificació de la formació per a tots els treballadors en actiu per part de FUNDAE, vol donar resposta a les necessitats de les entitats per dotar-se de nous coneixements per a la seva tasca de transformació social en les que estan immerses.
Gran experiència teòrico- pràctica
Al llarg de les 11 edicions del Postgrau en Cultura de la Pau i Transformació social: Aplicacions pràctiques la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU junt amb la Universitat de Barcelona i l’Institut de Formació continua IL3 han treballat per demostrar la importància de fomentar la pau i treballar per la cohesió social i el diàleg intercultural, amb una base teòrica sòlida i eines pràctiques i concretes per a la consecució dels seus fins. I aquest curs 2021-2022 arriba amb un canvi d’imatge i programari per donar resposta als canvis socials que afrontem, alguns d’ells agreujats localment per la sindèmia i la pandèmia per la COVID-19.
La darrera edició del Postgrau en Cultura de la Pau i Transformació social: Aplicacions pràctiques ha obtingut una mitjana de satisfacció del 9,3 sobre 10 per part de l’alumnat. Els alumnes valoren especialment la tasca docent duta a terme pel professorat del curs, puntuant-la amb un 9,8: els tutors principals del Postgrau són el professor Francesc Torralba –(Doctor en Filosofia i Teologia. Director de la càtedra ETHOS de la Universitat Ramón Llull dedicada a l’ètica de les organitzacions. Vicepresident de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU), el professor Jordi Cussó (Economista i President de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU) i el professor Jordi Palou Loverdos, advocat especialitzat en drets humans i justícia transicional; Mediador i consultor nacional i internacional en resolució pacífica de conflictes). Exactament la mateixa puntuació que obté la percepció que aquests estudis els aporten nous coneixements, precisos i actualitzats.
Des de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU estem molt orgullosos de poder presentar aquests estudis universitaris com a part essencial de la nostra missió d’apoderar persones per pacificar entorns, amb una gran experiència teòrico-pràctica però també amb una visió actualitzada i amb perspectiva de futur.