El Programa Vitamina rep el suport de Fundació “La Caixa”

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l‘ONU signa, un any més, conveni de col·laboració amb Fundació “La Caixa” per als grups del Programa Vitamina del Barcelonès i el Tarragonès.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l‘ONU signa, un any més, conveni de col·laboració amb Fundació “La Caixa” per als grups del Programa Vitamina del Barcelonès i el Tarragonès. A finals de març de 2021 la Fundació La Caixa i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU han signat el nou conveni de col·laboració després de rebre la valoració positiva pel Programa Vitamina d’acció social per la pau amb joves adolescents, dins del marc de la Convocatòria Catalunya 2020.

La Fundació “la Caixa” està compromesa amb la construcció d’una societat més justa i solidària, que doni més oportunitats a les persones. En aquest context, a través del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials es colabora amb organitzacions no lucratives per impulsar i fomentar la igualtat d’oportunitats i la qualitat de vida de les persones vulnerables, tal i com vol afavorir el Programa Vitamina.

Vitamina és un Programa de lideratge ètic i transformació social per a joves d’entre 14 i 18 anys de barris en risc d’exclusió social. Durant 4 anys el Programa treballa diferents capacitats de les i els joves per tal de que esdevinguin referents positius en els seus entorns. Vitamina va néixer l’any 2015 al barri de La Mina i actualment es desenvolupa a diferents territoris de Catalunya, com Sant Adrià de Besós, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona i Cambrils.

Estenent el lideratge ètic i la transformació social

Des de la creació del Programa Vitamina, Fundació “La Caixa” ha mostrat el seu suport a aquest projecte de lideratge ètic i transformació social, estrenyent els llaços de confiança mútua amb la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU i ampliant any a any el radi d’acció del Programa. Fundació “La Caixa” mostra també especial interès en l’acció específica centrada en el Poble Gitano del grups de Tarragona, per tal de millorar la cohesió intercultural.

El Programa Vitamina ha esdevingut una eina clau de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU per aconseguir la seva missió d’empoderar persones per a pacificar entorns. L’entitat compte amb una branca de sensibilització a favor de polítiques de pau i respecte als drets humans. La fundació té també una branca de formació amb el Postgrau de Cultura de Pau i Transformació social: Aplicacions pràctiques i diferents mòduls de tècniques de justícia restaurativa, diàlegs apreciatius i altres eines de resolució de conflictes socials. I per posar en pràctica totes aquestes habilitats la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU també compte amb una branca d’acció social on trobem la formació per professionals Vitamina-T, l’espai de diàleg i intercanvi Ésser en Pau i el Pla de Transformació Comunitària.

Logo Fundació La caixaLogo Fundació Carta de la pau dirigida a l'onu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...