L’espai i temps de diàleg, Ésser en Pau, finalitza la seva primera temporada

16 sessions i més de 260 participants són algunes de les xifres que ens reporta aquest primer cicle de l’espai i temps de diàleg que vol donar Pau a l’Ésser en situacions de reptes i conflictes.

El juny d’enguany hem clausurat  la primera temporada d’Ésser en Pau, l’espai i temps per expressar, escoltar i harmonitzar la convivència,.  Dues línies d’actuació han centrat aquesta primera temporada:, la situació político-social de Catalunya/Espanya i la pandèmia global del Covid-19. 16 sessions i més de 260 participants són algunes de les xifres que ens reporta aquest primer cicle d’un espai que vol donar Pau a l’Ésser en situacions de reptes i conflictes i esperem que ho farà durant molt temps més.

L’Ésser en Pau es va gestar al llarg del 2019 per obrir noves vies de diàleg en relació a la situació política i social de Catalunya/ Espanya i com aquesta situació ha estat viscuda i ha afectat a moltes organitzacions i famílies, on ens trobàvem amb veritables dificultats de parlar sincerament sense discutir o escalar discussions.  Davant d’aquesta situació de conflicte la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU amb la col·laboració de La Casa de l’Ésser, NOVACT i FICAT van idear aquest espai que vol transitar de la intel·ligència a la consciència, un espai de descans i d’activació, que prioritza les emocions i les expressions, més enllà de les idees.

El 28 de febrer de 2020 vàrem realitzar la primera sessió de l’Eep! Catalunya/Espanya a la seu de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU amb més de 20 assistents que van voler expressar la seva vivència sobre la situació a Catalunya. L’Eep! Catalunya/Espanya estava plantejat com una trobada mensual durant 5 mesos. Poc després, però, la Pandèmia mundial del Covid-19 ens va obligar al confinament i el que s’havia gestat com una experiència presencial es va convertir en un espai virtual. Així mateix va sorgir la necessitat d’oferir aquest espai com a via d’expressió de les intenses vivències i experiències vitals a les que la pandèmia ens abocava, naixent així l’Eep! / Pandèmia, un espai setmanal on evolucionar amb tot allò viscut i projectar nous horitzons individuals i col.lectius.

Divendres 26 de juny es va fer la darrera sessió de l’Eep! Catalunya/Espanya i el dimarts 29 es va realitzar l’última sessió de l’Eep! Pandèmia. Dues emotives sessions on ens vam acomiadar de tots els qui han volgut compartir les seves vivències i que ens deixen amb el saber que aquesta experiència ha estat un punt de llum per a tots aquells qui hi hem participat.

Aquest ha estat un espai de trobada i confluència, una oportunitat per posar llum a les ombres individuals i col·lectives, per generar una ona de compassió i materialitzar l’harmonia. És per això, que des de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU estem molt orgullosos del curs de l’Ésser en Pau i esperem poder continuar oferint-lo durant moltes temporades més, adaptant-nos, si cal, a noves realitats i les necessitats que se’n derivin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...