Un nou curs del Programa Vitamina arriba a la fi

Els Curs 2019-2020 del Programa Vitamina arriba a la seva fi. Un any que restarà marcat per la Pandèmia del Covid i les mesures de confinament que ens ha obligat a prendre.

Els Curs 2019-2020 arriba a la seva fi. Després de mesos de capacitació intensa amb dinàmiques de grups, sortides d’impacte, sessions d’experts i demés, el mes de març ens vam haver d’adaptar, com tots, a la situació de confinament. Un any que restarà marcat per la Pandèmia del Covid i les mesures de confinament que ens ha obligat a prendre. Entre emocions i ganes de retrobar-se els i les joves Vitamina s’han acomiadat a finals de juny. Hem dit a reveure als amics, les famílies amb petits actes d’homenatge i fins i tot vídeos recopilatoris del seu pas per Vitamina… Uns moments emotius que tanquen totes les experiències viscudes al llarg de tot el curs.
El programa de Lideratge ètic i transformació social, Vitamina, porta ja 5 anys empoderant joves per convertir-los en líders positius del seu entorn i aconseguir així una transformació social de base. Durant tot aquest temps hem fet moltes sessions d’acompanyament per a joves i de descobriment grupal però aquest any hem trobat nous reptes a superar.
Quan vàrem veure l’abast del confinament al que ens abocava la pandèmia del Covid que ens va afectar a partir del mes de març, vàrem adaptar les sessions del grups Vitamina a reunions virtuals per poder continuar acompanyant els i les joves a través de les difícils situacions en les que tots ens hem trobat.
També ens vàrem haver d’enfrontar a la realitat de mancances greus de moltes de les famílies i des de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU vàrem ajudar les i els joves que no tenien accés a dades o dispositius electrònics per poder accedir als estudis online.
Un any més hem aconseguit créixer tots junts i convertir-nos una mica més en els agents de canvi positiu que volem. Ens hem acomiadat d’un grup que ha arribat al seu quart Curs de Vitamina i que ara continuarà el seu recorregut de forma autònoma, tot continuant la vinculació a partir de AlumniVITA. Hem dit fins aviat a noies i nois que tenen ganes de continuar amb nosaltres i també a grups que just havíem acabat de conèixer.
El curs que ve promet venir carregat de nous reptes però des del programa Vitamina continuarem fent-los front amb el millor dels esperits, perquè tal i com ens agrada mostrar a la joventut que ens acompanya tirar endavant amb un somriure és la millor recepta per encarar el nostre destí i convertir-nos en les persones que volem ser. Des de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU continuem apostant pel programa de transformació social Vitamina com una de les nostres millors eines per pacificar entorns i millorar la convivència entre persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...