Conferència inaugural del nou curs de formacions en Cultura de Pau

El divendres 12 de novembre més de 40 persones de diferents nacionalitats i continents van assistir en directe a la conferencia “Luces que brillan en la oscuridad: Edificando la paz en tiempos de represón” de la traductora i activista española-iraní Ryma Sheermohammadi.

El divendres 12 de novembre es va realitzar la conferència online “Luces que brillan en la oscuridad: edificando la paz en tiempos de represión” de Ryma Sheermohammadi, com a inauguració del nou curs de formacions en cultura de pau que ofereix la Fundació Carta de la Pau dirigida a la ONU. El proper 22 de novembre prosseguim amb l’arrencada del “Postgrau en Cultura de pau i Transformació social: Aplicaciones pràctiques” i del mòdul universitari “Justícia transicional, transformació pacífica de conflictes i violències”.

Per tal d’inaugurar el nou curs de formacions que ofereix la Fundació tal i com es mereix es va organitzar una conferència oberta a tot el públic interessat en iniciatives i accions de pau. Més de 40 persones de diferents nacionalitats i continents van assistir en directe a la xerrada que  Ryma Sheermohammadi qui és traductora, assessora i divulgadora cultural. Iranià-espanyola encara que nascuda a Aràbia Saudita, a través del seu treball amb personalitats de l’àmbit polític, social i cultural com la Premi Nobel de Pau Shirin Ebadi, els directors Kiarostami i Makhmalbaf i autors com Nafisi, ha combinat l’activisme social amb la seva faceta com a divulgadora sobre temes relacionats amb l’Iran i la situació dels drets humans especialment, els drets de la dona.

La Ryma Sheermohammadi va voler oferir-nos els relats de diferents persones procedents del Paquistan i també de la minoria religiosa iraní Bahá’i que des de la seva actuació quotidiana enfronten dia a dia la repressió dels governs i líders religiosos, tot destacant per la determinació davant les dificultats i les iniciatives per  tombar els murs que separen a les persones i col.lectius. Històries com el pare de la també premi nobel Malala Yousafzai, qui van patir represàlies per facilitar l’estudi de noies a l’escola, o de la de la psicòloga i mestra Mahvash Sábet, qui ha hagut de patir la presó durant 10 anys per acusacions d’espionatge i propaganda blasfema però qui en surt del cauteveri empoderada amb un llibre de poemes d’esperança sota el braç, tot empoderant també a les seves companyes de cel.la.

Des de fa més 12 anys la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU ofereix  eines als qui treballen per a la millora de les nostres societats amb una sèrie de cursos universitaris. Aquesta formació ve avalada amb més de 12 anys d’experiència i un quadre docent de renom en el que destaquem la direcció de la Dra. Begoña Román o el professorat del Dr. Francesc Torralba, Jordi Cussó i Jordi Palou-Loverdos, entre moltes figures rellevants en el món de la Cultura de Pau. Així com també compta amb una satisfacció per part de l’alumnat de l’anterior edició del 8,9 sobre 10.

El 22 de novembre s’inicia el “Postgrau en Cultura de pau i Transformació social: Aplicacions pràctiques” i aquest any, com a novetat, s’organitzen els mòduls universitaris “Justicia transicional, transformación pacífica de conflictos y Violencias“, “Identidad, convivencia y mediación intercultural” o “Construcción de diálogos, cohesión social y prácticas democráticas” que atorguen eines pràctiques en resolució de conflictes, diàleg intercultural i cohesió social. Una sèrie de formacions universitàries que pretenen donar llum a les persones per a pacificar entorns en el seu dia a dia, tal i com pretenien els “relats de redempció, misericòrdia i esperança” que ens va apropar la Ryma Sheermohammadi a la seva conferència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...