Sessions obertes del postgrau en Cultura de la Pau i Transformació Social

El passat 8 d’octubre vàrem realitzar la conferència de Gemma Manau, “La Paz, un proceso ex-tático y cordial” com a sessió oberta del Postgrau en Cultura de Pau i Transformació social: Aplicaciones prácticas.

Ara que s’apropa l’inici de la 12a edició del Postgrau en Cultura de la Pau i Transformació social: Aplicacions pràctiques  que organitzem des de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i l’Institut de Formació continua IL-3, ens agrada oferir conferències que serveixin com a sessions obertes del Postgrau per a tot el públic.

El passat 8 d’octubre vàrem realitzar la conferència de Gemma Manau, investigadora del pensament d’Alfred Rubio (co-autor de la Carta de la Pau dirigida a l’ONU) “La Paz, un proceso ex-tático y cordial”. Aquesta sessió oberta se suma a les organitzades mensualment durant tot aquest any.

La Carta de la Pau és el text fundacional de la nostra Fundació i ens serveix com a base de la nostre missió, visió, així com dels valors amb els que treballem i per això aquesta conferència va ser un doble regal per nosaltres i creiem que per tots aquells interessats en el treball per la pau.

La Gemma Manau va centrar les seves aportacions, explicant com treballar des del nostre jo, i de l’eix vertebrador de la llibertat, podem contribuir a la creació de pau en la nostra societat des de la plena acceptació dels altres, agafant de base els punts que s’especifiquen a La Carta de la Pau dirigida a l’ONU.  En aquesta sessió oberta ens va fer reflexionar sobre com “hem de passar per l’àmbit existencial abans d’arribar a l’àmbit social perquè certes estructures socials redunden d’una estructura existencial.” Va teixir tot el seu discurs basat en la rellevància de la cordialitat com a experiència de trobada de i amb l’altre des de dins, a partir del cor, tot recordant que la Carta de la Pau assenyala que la millor manera de edificar la pau és propiciar la valoració cordial entre les persones, les comunitats i els pobles.

En el Postgrau en Cultura de la Pau i Transformació social: Aplicacions pràctiques  oferim alhora coneixements teòrics i pràctics; per això la Gemma Manau, que també és una de les professores del Postgrau, va voler precisar en tot moment com les nostres creences repercuteixen en la qualitat convivencial de les nostres societats afegint que “el meu àmbit d’acció és l’espai que jo puc deixar per a que l’altre sigui” i sempre essent molt conscients de les nostres necessitats i vulnerabilitats perquè “fins i tot l’empatia també pot vulnerabilitzar a l’altre, per això cal fer-ho de manera molt conscient i sense carències”.

El proper novembre comença la 12a edició del Postgrau en Cultura de la Pau i Transformació social: Aplicacions pràctiques, que organitza la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU en col·laboració amb la Universitat de Barcelona. Un Postgrau que any a any s’actualitza per donar resposta a les noves necessitats socials i que curs a curs vol arribar a més persones per tal d’empoderar-les per a pacificar els seus entorns, tal i com té per missió la Fundació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...