Acord per continuar amb la transformació comunitària de Santa Coloma de Gramenet

Durant els propers cinc mesos la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet impulsaran conjuntament els fonaments del Pla Local d‘Acció Comunitària Inclusiva de la ciutat

El 14 de març de 2021 comença el conveni entre la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per al desenvolupament del Pla local d’acció comunitària inclusiva a la ciutat (PLACI).

Des de desembre del 2017 la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU ha estat l’entitat referent del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) en els barris de la Serra d’en Mena de Santa Coloma de Gramenet. El Projecte ICI tenia per objectiu principal millorar la convivència i la cohesió social dels barris de Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa de la ciutat, amb l’impuls de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, la Fundació “La Caixa” i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU. Un cop finalitzat el Projecte ICI el novembre de 2020 tant l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet com la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU tenien clar que calia continuar amb la feina realitzada fins el moment i continuar amb la tasca de transformació comunitària de la ciutat.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU segueix aprofundint amb la signatura d’aquest nou conveni amb la línia d’acció estratègica del Pla de Transformació Comunitària (PTC) de l’entitat, en el marc de l’acció social per la pau en el que també s’inscriu el Programa Vitamina de Santa Coloma de Gramenet, (enllaçar amb https://cartadelapau.org/pla-transformacio-comunitaria/). L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet compta des de 2004 amb el Pla Local d‘Acció Comunitària Inclusiva per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes del municipi. Per fer-ho possible, es promouen mesures per a la inclusió i la cohesió social mitjançant un model d’intervenció en xarxa, en el que es treballa de manera transversal (administracions, entitats i empresariat), integral (tocant alhora tots els temes que afecten les persones) i participada (comptant amb les opinions i l’experiència de tothom). El Projecte ICI va ser la primera fase d’aquest Pla i per donar impuls a la segona fase s’ha arribat a aquest acord entre l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, com a entitat referent en la transformació comunitària a la ciutat.

Durant els propers cinc mesos la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet impulsaran conjuntament els fonaments del Pla Local d‘Acció Comunitària Inclusiva de la ciutat per tal que després l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet el pugui desplegar de forma efectiva amb polítiques públiques comunitàries, en sinèrgia amb la xarxa social de Santa Coloma de la que la Fundació és entitat referent.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU treballa per oferir propostes concretes que contribueixin a edificar la pau, a donar resposta a conflictes socials i desenvolupar oportunitats per a enfortir la convivència pacífica entre persones i comunitats, és per això que els projectes de transformació social comunitària son un dels eixos principals de la seva acció social per la pau.

Logo Fundació Carta de la Pau

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...