Cultura de Pau per afrontar la incertesa del moment actual

En un moment on la incertesa és la única certesa del dia a dia i motiu d’estrès individual i col·lectiu, el tutor Jordi Cussó, va voler establir eines concretes de diàleg i escolta per a la gestió dels canvis externs i externs que hem de viure.

El passat divendres 19 de març de 2021 vàrem realitzar la conferència del professor i president de la Fundació, Jordi Cussó, “Viure la incertesa en pau” com a sessió oberta de la 11a edició del Postgrau en Cultura de Pau i Transformació social: Aplicacions pràctiques.

En un moment on la incertesa és la única certesa del dia a dia i motiu d’estrès individual i col·lectiu, el tutor del Mòdul Construcció de diàlegs, cohesió social i pràctiques democràtiques, Jordi Cussó, va voler establir eines concretes de diàleg i escolta per a la gestió dels canvis externs i externs que hem de viure. Una conferència que forma part de les activitats extraordinàries de la 11a edició del Postgrau en Cultura de la Pau que ofereix la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i l’Institut d’Educació Continua IL-3.

Durant la conferència “Viure la incertesa en pau”  el professor Jordi Cussó va voler significar com la incertesa ens posa en una situació de vulnerabilitat però que “la vulnerabilitat no ens torna passius i ens posa en predisposició d’ajudar-nos els uns als altres”. Tal i com explicava el president de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU “no podem assegurar el futur perquè només tenim el moment present i, per tant, hem d’entregar-nos de ple al present”.

El professor i president, Jordi Cussó, va voler donar respostes concretes per a la situació d’incertesa intensa generada per la Pandèmia de la Covid-19 i va animar als dirigents a fer gestos de cohesió per generar confiança a la societat, obrint la porta a l’esperança tot recordant que “si hem estat capaços de en un sol any aconseguir una vacuna, significa que som capaços de tot”.

Aquesta conferència és una sessió oberta de la 11a edició del Postgrau en Cultura de Pau i Transformació social: Aplicacions Pràctiques que cada mes la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU. La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU va crear en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, ara ja fa més de 10 anys i aquest any el Postgrau ha renovat imatge i contingut amb el nou títol de Postgrau en Cultura de Pau i Transformació social: Aplicacions Pràctiques i nous continguts com aquestes sessions obertes mensuals o la possibilitat de realitzar els diferents mòduls per separat.

Logo del postgrau de cultura per la pau el dibuix representa un colom blanc que vola entre fulles multicolors que surgeixen d'unes mans que formn un troncLogo Carta de la Pau en castellà Logo del Institut de formació contínua IL3 Unioversitat de Barcelona Logo Universitat de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...