Vitamina amplia la seva actuació a Mataró

El segon grup el formen joves de l’Associació Esportiva i Lleure de Cerdanyola i del Club de Futbol Pla d’en Boet i tenen entre 13 i 16 anys.

El programa Vitamina – Lideratge ètic i Transformació Social, una proposta de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, ha ampliat amb un segon grup la seva incidència a Mataró. Aquest projecte té com a missió apoderar adolescents i joves perquè esdevinguin referents positius i líders ètics de processos de transformació social en els seus propis barris i entorns personals.

El segon grup de joves mataronins que inicien aquest programa formen part de l’Associació Esportiva i Lleure de Cerdanyola i del Club de Futbol Pla d’en Boet, tenen entre 13 i 16 anys, i el seu àmbit d’influència són aquests dos barris de la capital del Maresme. El grup es troba amb les conductores del programa tots els divendres a la tarda a les instal·lacions esportives del AEILL Cerdanyola.

Aquesta ampliació consolida el treball de la Fundació Carta de la Pau a Mataró. El programa Vitamina es va començar a aplicar en aquesta localitat al setembre de 2015, amb un grup format per integrants de l’Associació de Joves Gitanos de Mataró, membre de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya. Aquest grup, que ja es troba en el segon any del programa, realitza les sessions tots els dimarts a la tarda al Centre Cívic Cabot i Barba.

Què és Vitamina?

El projecte Vitamina- Lideratge ètic i Transformació Social va destinat a joves entre 12 i 16 anys vinculats amb entitats del barri o ciutat en el qual es desenvolupa el projecte i, per tant, que ja mostren certa motivació i compromís. El programa, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’Obra Social ‘La Caixa’, té una durada de quatre anys. En el primer any es treballa l’aspecte personal, en el segon la part relacional de l’individu, en el tercer el social-emprenedor i, en el quart l’assoliment de l’autonomia (recerca de feina, després dels estudis …).

Per realitzar aquest procés, durant el curs escolar, els joves es troben un cop per setmana guiats per un equip interdisciplinari de professionals de la Fundació Carta de la Pau. I, a més, tenen el privilegi de conversar amb professionals de referència i conèixer projectes emprenedors que els ajuden a ampliar la seva mirada cap al món.

I, paral·lelament, l’equip director del projecte, treballa amb els pares i les mares temes concrets que els poden ajudar a que el seu fill o filla potenciï el creixement personal i l’apoderament (bullying, hàbits alimentaris, etc.).

En aquest moment, a part dels dos grups de Mataró, el projecte Vitamina- Lideratge ètic i Transformació Social també es desenvolupa amb joves del barri de la Mina (Sant Adrià de Besòs) i a Santa Coloma de Gramenet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...