El passat 30 de març el dr. Francesc Torralba va inaugurar mòdul “Identitat, convivència i mediació intercultural” amb una masterclass sobre el perdó la transformació dels ressentiments individuals i col·lectius així com dinàmiques de reparació i reconciliació. Aquest mòdul universitari que ofereix la Fundació Carta de la Pau adreçada a l’ONU en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i Il-3 pretén oferir eines útils per a totes aquelles persones que es volen dedicar a aconseguir pacificar entorns i construir societats més cohesionades, és per això que els tres tutors dels mòduls del postgrau compten amb una llarga experiència sobre el terreny i poden parlar honestament i realista des de les seves pròpies vivències.
El mòdul “Identitat, convivència i mediació intercultural” ofereix una visió completa de les violències, els conflictes i les paus, per aprofundir en la construcció de la convivència i la mediació i transformació de conflictes i està tutoritzat pel Dr. Francesc Torralba. Aquest mòdul es pot cursar de forma independent, combinar-lo amb algun dels altres cursos universitaris que oferim o acabar fent els tres mòduls al llarg de dos cursos consecutius per obtenir el postgrau “Cultura de pau i transformació social: Aplicacions pràctiques”.
En Francesc Torralba és doctor en Filosofia i Teologia, director de la càtedra ETHOS de la Universitat Ramon Llull dedicada a l’ètica de les organitzacions i vicepresident de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU. Com a tutor del mòdul “Identitat, convivència i mediació intercultural” aporta els seus anys d’estudi sobre la matèria i obre la reflexió a l’alumnat amb matèries tan importants per a una pau personal i social duradora com el tema del perdó que ocupa aquesta masterclass inaugural del curs.
A la Formació en Cultura de Pau que ofereix la Fundació Carta de la Pau dirigida a la ONU volem oferir les eines, les capacitats de gestió de conflictes i comunicació que els professionals, que la societat actual requereix, necessiten. Entre d’altres, els coneixements de la formació en cultura de pau es poden aplicar en àmbits com la mediació, la facilitació de diàlegs, l’educació intercultural i per la pau, el disseny, l’assessoria, la gestió i l’avaluació de projectes interculturals i de cohesió social, la promoció i la defensa de la cultura de la pau, la cooperació al desenvolupament, la comunicació i disseny de campanyes de sensibilització, la gestió de relacions interculturals, en centres i iniciatives de memòria històrica i en la investigació i la docència. Eines practiques per construir la Pau en el nostre dia a dia.