Vitamina per l’emprenedoria social

El 22 de març de 2022 els grup de 3r any de Mataró del Programa Vitamina ha rebut un taller d’emprenedoria social de GrameImpuls per trobar eines per engegar el seu projecte de Transformació social.

El 22 de març de 2022 els grup de 3r any de Mataró del Programa Vitamina ha rebut un taller d’emprenedoria social de GrameImpuls per trobar eines per engegar el seu projecte de Transformació social.

Vitamina neix com un programa de lideratge ètic i de transformació social pera joves en risc d’exclusió social, on a través del treball comunitari, es pugui aconseguir generar un veritable canvi social. El Programa Vitamina està compromès amb persones i col·lectius de barris en risc d’exclusió social, proposant un treball de fons i llarg recorregut amb l’objectiu de generar capital humà capaç de ser el motor del canvi social. Es tracta d’un Programa formatiu-competencial i de seguiment individual i grupal de 4 anys de durada. El primer any es treballa l’Eix Personal, potenciant el creixement de les persones joves en totes les seves dimensions i desenvolupar el talent que hi ha en elles. El segon any se centra en l’Eix Relacional, afavorint els vincles i les relacions de qualitat amb l’entorn. El tercer any es vehicula a través de l’Eix Social Emprenedor, formant i acompanyant en el desenvolupament d’un projecte de transformació social. I el Quart any finalitza el programa centrant-se en l’Eix de l’Autonomia Pròpia donant suport als participants per tal d’assolir la pròpia autonomia (personal i laboral).

Enguany el grup de joves de Santa Coloma de Gramenet participants al Programa Vitamina es troben cursant l’eix emprenedor social i per tal d’encarar el seu propi projecte de transformació social des de GrameImpuls se’ls va oferir aquest taller on se’ls va explicar l’experiència de l’emprenedoria social des de la perspectiva de la cooperativa de l’Obrador de Santa Coloma. Amb aquest taller pretenem que les i els joves Vitamina coneguin quines eines necessiten per ser motors de transformació dels seus entorns com ja han sigut més de 90 joves que al llarg de tot el Programa Vitamina ja han portat a terme un projecte de transformació social liderat per si mateixos/es.

Des del Programa Vitamina estem molt contents d’acompanyar la joventut per esdevenir líders ètics i motors del canvi social que necessitem per convertir les nostres societats en més justes, inclusives i pacífiques, tal i com té per missió la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...