El divendres 21 d’octubre vàrem iniciar el cicle de conferències obertes “Creant Cultura de Pau” amb la conferència “Es possible la NoViolencia en un conflicte armat? El cas d’Ucraïna” del professor Felip Daza.
Quasi 40 persones van seguir en directe la conferència online on el professor Felip Daza va presentar l’informe que ha estat realitzant en col·laboració amb l’ICIP i Novact sobre les accions NoViolentes que la població està portant a terme al llarg dels mesos de conflicte armat. Una conferència que dona inici al Cicle de conferències “Creant Cultura de Pau” que cada mes oferirà veu a una persona projecte o mirada de construcció de Pau.
El proper 18 de Novembre, dins del cicle de conferències, podrem escoltar la conferència de Laia Costa Gay sobre “La capacitat de la ciutadania per a transformar l’acció col·lectiva front a les violències que pateixen les persones desplaçades”.
L’èxit de la Conferència del 21 d’octubre de Felip Daza ens fa preveure un cicle de conferències ple de visions interessants de la Pau i amb moltes persones interessades per aquest viatge pacífic i amb ganes de compartir com es pot anar edificant la Pau en aquest segle XXI. Aquest cicle de conferències és una de les activitats extraordinàries que cada mes la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU organitza al voltant de la 12a edició del Postgrau en Cultura de la Pau que va comença aquest novembre.
La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU va crear el Postgrau en Cultura de la Pau i Transformació Social: Aplicacions pràctiques, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i l’institut d’educació continua IL-3, ara ja fa més de 10 anys amb l’objectiu d’empoderar persones per a pacificar entorns tal i com té com a missió la Fundació.