Conferències que sumen per al postgrau en Cultura de la Pau UB/FCP

Més de 90 persones van seguir en directe la conferència online sobre la figura de Gandhi que forma part de les sessions obertes de la 11a edició del Postgrau en Cultura de la Pau.

El 19 de febrer de 2021 vàrem realitzar l’acte de la conferència de l’historiador Artur Domingo, “Gandhi hoy, la actualidad de su legado” en el marc de la 11a edició del Postgrau en Cultura de la Pau, cohesió social i diàleg intercultural: Aplicacions pràctiques.

Més de 90 persones van seguir en directe la conferència online sobre la figura de Gandhi i l’aplicabilitat actual de les ensenyances de la no violència activa. Una conferència que forma part de les sessions obertes de la 11a edició del Postgrau en Cultura de la Pau que ofereix la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i l’institut d’educació continua IL-3.

Artur Domingo, historiador especialista en la figura de Gandhi, ens va oferir una visió de la figura del mediador, polític, advocat, líder ètic i activista indi  lluny de la seva santificació i apostant per una imatge real que pot encara aportar moltes ensenyances sobre com canalitzar la pacificació individual i col·lectiva i com afrontar el conflicte social avui en dia. Artur Domingo ens va recordar algunes cites de Gandhi com “l’autogovern comença en un mateix”, però també fets com que el Mahatma ja va apostar a la seva època per incloure a les dones com a agents socials i figures imprescindibles en la transformació de les societats. Recordant-nos que no es pot dissociar la voluntat de transformar la societat sense abordar la millora individual, i viceversa, sense posposar o supeditar una tasca a l’altra.

En aquesta conferència no vàrem voler deixar de reflexionar sobre la situació social actual amb protestes pacífiques i actes violents que sacsegen els carrers de moltes ciutats de diversos continents. L’historiador es va explicitar de forma detallada el pensament i l’acció coherent de Gandhi, i com el camí de la no violència pot ajudar la nostra societat a evolucionar. El Postgrau en Cultura de la Pau, cohesió social i diàleg intercultural: Aplicacions pràctiques ofereix eines per a treballar per a la cohesió social, la inclusivitat i la pau en el món actual i per això resultar interessant apropar el llegat de Gandhi a l’actualitat.

Aquesta conferència és una de les activitats extraordinàries que cada mes la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU organitza al voltant de la 11a edició del Postgrau en Cultura de la Pau que va començar el 23 de novembre.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU va crear el Postgrau en Cultura de la Pau, cohesió social i diàleg intercultural: Aplicacions pràctiques, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, ara ja fa més de 10 anys amb l’objectiu d’apoderar persones per a pacificar entorns de conformitat amb la missió de la Fundació.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...