Descendents de víctimes i opressors del nazisme i del franquisme dialogaran per superar el ressentiments històrics

La Fundació Pere Tarrés i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU organitzen el cicle ‘Memòria, resiliència i superació de ressentiments de guerres i dictadures’, que es dividirà en dues sessions, el 4 i 11 de març.

La Càtedra de Justícia Social i Restaurativa Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull i la Fundació Carta de la Pau dirigia a l’ONU organitzen el cicle Memòria, resiliència i superació de ressentiments de guerres i dictadures, que tindrà lloc els dies 4 i 11 de març, a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL.

El cicle, que està dividit en dues jornades, té per objectiu escoltar de primera mà testimonis reals que treballen per preparar els abusos de drets humans que es van dur a terme durant la Segona Guerra Mundial i la dictadura franquista. Les jornades volen posar en valor, d’una banda, la capacitat de resiliència individual i col·lectiva de persones afectades directament per aquests fets i, de l’altra, compartir iniciatives reals de superació de ressentiments històrics.

La primera sessió del cicle, que tindrà lloc el proper 4 de març, comptarà amb descendents de víctimes pel nazisme i de descendents d’oficials de les SS i, pel que fa la segona i darrera sessió, que se celebrarà el proper 11 de març, hi participarà un descendent d’una víctima del franquisme i un familiar d’un autor d’afusellaments del bàndol franquista durant la Guerra Civil.

Les jornades comptaran amb la participació de la Dra. Esther Giménez-Salinas, directora de la Càtedra de Justícia Social i Restaurativa de la Universitat Ramon Llull, i del Sr. Jordi Palou-Loverdos, director i membre del Patronat de la Fundació Carta dela Pau dirigia a l’ONU.

Pots formalitzar la teva inscripció aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...