Una reflexió d’expert sobre el diàleg

El dia 17 de juliol d’enguany l’ICIP va convidar al director de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, Jordi Palou Loverdos, a fer una nova sessió d’experts i donar a conèixer diverses  experiències nacionals i internacionals de diàleg que ha impulsat a diferents nivells.

Des de fa més d’un any l’Institut Internacional Català per la Pau (ICIP) organitza sessions d’experts sobre diferents iniciatives de diàleg i cohesió social que s’han dut a terme en diversos països i conflictes en el món. El dia 17 de juliol d’enguany l’ICIP va convidar al director de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, Jordi Palou Loverdos, a fer una nova sessió d’experts i donar a conèixer diverses  experiències nacionals i internacionals de diàleg que ha impulsat a diferents nivells.

En aquesta sessió d’experts, Jordi Palou Loverdos va tenir ocasió de compartir iniciatives diferents de diàleg orientat a enfrontar els abusos del passat, la transformació de ressentiments individuals, familiars, col·lectius i/o històrics i l’aportació de noves visions i nous horitzons harmònics pel futur.

Les tres iniciatives que impulsem i que van ser objecte d’estudi a la sessió d’experts son el DIÀLEG INTRARWANDÈS – amb participants ruandesos hutus, tutsis i twas residents a Rwanda i a diferents països de tres continents- , les AUDIENCIES MEMORIALS – amb participants d’almenys 4 generacions que es van veure afectades directa o indirectament per la guerra civil espanyola i la dictadura franquista fins a l’etapa de la transició a la democràcia- i la iniciativa ÉSSER EN PAU/SER EN PAZ -amb participants de diverses edats i procedències, persones nascudes o que viuen a Catalunya/España o persones d’altres nacionalitats que hi viuen i/o treballen, persones directa o indirectament afectades per la situació social i política que es viu a Catalunya/España. En acabar els experts van tenir l’ocasió de compartir amb Jordi Palou Loverdos diversos aspectes tècnics relacionats amb els plantejaments metodològics, la selecció dels participants a cada iniciativa, les accions per superar les dificultats i bloquejos en el diàleg, els possibles atacs externs a les iniciatives de diàleg o persones o organitzacions no interessades que el diàleg arribés a bon terme, entre d’altres aspectes.

El director de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU va compartir en aquesta sessió tres vídeos sobres aquestes tres iniciatives de diàleg, que es posen també a la vostra disposició:

La iniciativa Ésser en Pau/Ser en Paz, projectada des de l’any 2019 i iniciada en format presencial el gener de 2020 està oberta a la participació. En els darrers mesos i fins el present, degut a la situació de la pandèmia causada per la COVID-19, les sessions es fan online. La propera sessió està prevista el proper dia 22 de setembre i us podeu inscriure al següent enllaç:

https://forms.gle/7DfyGrU1nuoz7qwR6

Seguim facilitant les condicions per que el diàleg produeixi els seus efectes transformadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...