Vitamina: cercles virtuosos de donar i rebre

En el moment de fer balanç del curs volem agrair molt especialment a totes les institucions públiques, empreses, organitzacions del tercer sector, persones voluntàries i connectores i l’equip de la Fundació que ha fet possible aquests cercles virtuosos de donar i rebre i  transformar vides.

A punt de començar un nou curs del programa Vitamina volem fer una valoració del que hem assolit amb el programa durant el 2020-2021. Aquest és un curs marcat per les restriccions a les que la Pandèmia que ens ha abocat. Tot i que hem pogut fer sessions presencials com a servei socio-educatiu i tot i que no hem patit el confinament de cap grup, hem hagut de superar els obstacles de les limitacions en reunions presencials i el, tancaments de molts espais municipals. Res de tot això ha minvat l’entusiasme, la dedicació i les ganes de treballar per una transformació social de base de la joventut.

Aquest es un Programa de lideratge ètic i de transformació social compromès amb joves i col·lectius de barris marcats per l’exclusió perquè es converteixin en un motor de canvi social del seu entorn. El principal objectiu és donar poder a les persones joves perquè siguin referents positives i liderin processos de transformació social en els seus barris i entorns personals.

Durant el curs 2020-2021 el Programa Vitamina ha intervingut en un total de 83 joves i les seves respectives famílies. Han estat 232 sessions de treball grupal realitzades de forma setmanal amb cada un dels grups. A més de les sessions ordinàries, s’han realitzat 21 sessions d’experts en diferents temàtiques especialitzades que interessa aprofundir amb els grups. El mes de Juliol del 2021 es van organitzar activitats on les i els participants van poder conviure, posar en pràctica i treballar junts els continguts i eines de lideratge ètic i transformació social que han adquirit i desenvolupat al llarg del curs. Les activitats d’estiu es fan en format VITAcampus, un Stage d’Estiu de capacitació intensiva durant cinc dies amb pernocta a la casa rural de mas Coromines a Campdevànol, amb un acte de cloenda amb paraules encoratjadores dels representants de l’empresa Tanatori del Litoral i del Vicepresident de la Diputació de Girona, a més de mebres del Patronat de la Fundació. Per als grups del Poble Gitano de Tarragona i Cambrils, aquestes activitats d’estiu s’han realitzat en format de sortides diàries intensives per adaptar-se a les necessitats específiques de les i els joves d’aquests grups. Aquest any dos dels grups de joves, un a Mataró i un a Tarragona, han acabat el seu quart curs i hem pogut veure en les seves persones el resultat de 4 anys de treball Vitamina, havent celebrat dos esdeveniments de cloenda en ambdós localitats, amb la presència i el suport de l’Ajuntament de Mataró, la Diputació de Tarragona, les entitats socials de base i connectores d’aquestes localitats, a més de entitats i organitzacions finançadores, acompanyats pel President i membres del Patronat de la Fundació. Les i els joves i les seves famílies han estat un any més al centre del nostre cor col·lectiu!. En el moment de fer balanç del curs volem agrair molt especialment a totes les institucions públiques, empreses, organitzacions del tercer sector, persones voluntàries i connectores i l’equip de la Fundació que ha fet possible aquests cercles virtuosos de donar i rebre i  transformar vides d’aquestes i aquests joves i aquestes famílies, uns processos que té impactes a molts nivells, personal, familiar, de l’escola i dels barris a on es desenvolupen.

Però el més important del programa no es reflecteix en aquests números. Des del Programa Vitamina treballem per aconseguir que la joventut sigui un referent de positivitat, cohesió, esforç i capacitat de transformació i en els moments convulsos que ens ha portat la pandèmia això s’ha fet més necessari que mai.

El programa Vitamina de lideratge ètic és el  colofó del projecte d’acció social transformadora de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU.  La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU ofereix propostes concretes que contribueixin a edificar la pau, a donar resposta a conflictes socials i desenvolupar oportunitats per a enfortir la convivència pacífica entre persones i comunitats, tot això a partir dels continguts de la Carta de la Pau dirigida a l’ONU publicada el 1993.

Amb el suport de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...