VITAcampus: èxit en la formació intensiva d’estiu per a gaudir de la natura, l’aprenentatge i la consciència per un lideratge ètic individual i grupal

Les activitats d’estiu estan ideades per oferir a joves en risc d’exclusió social que conformen els grups Vitamina, un espai on treballar de manera pràctica el lideratge ètic i la transformació social que fomenta el Programa Vitamina.

Els últims dies de juny el Programa Vitamina ha aprofitat l’inici de les vacances d’estiu per organitzar una formació intensiva que culmina el cicle Vitamina iniciat el passat octubre 2021 i activitats on les i els participants poden gaudir de la natura, posar en pràctica l’aprenentatge en lideratge ètic i transformació social que han adquirit i desenvolupat al llarg del curs i apostar per una joventut amb consciència social.

La formació d’estiu es fa en format VITAcampus, un Stage d’Estiu de capacitació intensiva durant cinc dies amb pernocta a la casa rural de Molí nou de Calabuig. De forma complementària per als grups del Poble Gitano de Tarragona i Cambrils, aquestes activitats d’estiu s’han realitzat en format de formació i treball d’equip en kaiak per l’Ebre per adaptar-se a les necessitats específiques de les i els joves d’aquests grups.

Les activitats d’estiu estan ideades per oferir a joves en risc d’exclusió social que conformen els grups Vitamina, un espai on treballar de manera pràctica el lideratge ètic i la transformació social que fomenta el Programa Vitamina. Creiem important oferir a les i els joves la possibilitat de gaudir de la companyia i socialització de qualitat, la natura i l’enllaç que suposa gaudir del Vitacampus i la resta d’activitats d’estiu del Programa. Activitats on, a través de descobriment de l’entorn, excursions, gimcanes i tallers es treballa el lideratge ètic i la capacitat de transformació social al seu entorn.

De forma destacada, durant el VITAcampus, es va organitzar i realitzar un taller intensiu de creació musical d’un rap per la pau i el videoclip del mateix. A través de la col·laboració entre totes i tots els joves es va crear tant la música, com la lletra, com tota la imatge que l’acompanya. Una activitat de creació social i artística que demostra als i les joves que entre tot el grup les capacitats que posen a disposició multipliquen la potència dels processos i els resultats i que la col·laboració, l’empatia i la inclusió son imprescindibles per poder construir quelcom on totes les persones puguin veure’s reflectides, amb vocació d’incidència social

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU és una entitat que treballa a favor de la Pau, oferint propostes concretes que contribueixin a edificar la pau, proposant respostes a conflictes socials i desenvolupant oportunitats per a enfortir la convivència pacífica entre persones i comunitats. Fundada l’any 2002 a Barcelona, la Fundació compta amb el Programa de Lideratge ètic i transformació social, Vitamina, con a eina d’acció social per empoderar joves de barris en risc d’exclusió social, convertint-los en líders positius del seu entorn.

Amb el suport de:

Escut de la Diputació de Girona

 

Logo de la Fundación Probitas

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...