Treballem per la igualtat de gènere i el compliment dels ODS

El treball per la igualtat de gènere és inherent al Programa Vitamina i es treballa de manera transversal al llarg de tots els eixos, tal i com es va realitzar durant la setmana del 8 de març

La igualtat de gènere és un dels eixos vertebradors i transversals de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU i del Programa Vitamina de Lideratge ètic i transformació social que portem a terme amb joves de barris en risc d’exclusió social, seguint les directrius de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 5 de l’ONU per assolir l’any 2030 la plena igualtat entre homes i dones.

Durant la setmana del 8 de març i celebrant el Dia de la Dona Treballadora el Programa Vitamina ha organitzat sessions especials amb les i els joves participants per treballar de forma explícita com veuen les diferències socials entre homes i dones i què podem fer per revertir-les.

El treball per la igualtat de gènere és inherent al Programa Vitamina i es treballa de manera transversal al llarg de tots els eixos que el conformen però també es realitzen sessions específiques treballant aquesta problemàtica, tal i com es va realitzar durant la setmana del 8 de març. En aquestes sessions les facilitadores del programa van plantejar diferents situacions als grups per a que discutissin com veien la situació de dones i homes en cada cas i poguessin oferir les seves pròpies experiències personals de discriminació, així com exemples vitals de superació de desigualtats, d’augment de consciència individual i col·lectiva sobre situacions frontereres  i de transformació de visions cap a realitats més equitatives i inclusives que facilitin la igualtat efectiva i concreta, des del respecte a les diferències.

El Programa Vitamina porta des de 2015 capacitant joves d’entorns vulnerables per a que esdevinguin referents positius i motors de canvi en els seus entorns. Al llarg d’aquests anys 174 joves ja han pogut participar en les sessions setmanals de treball en grup que ofereix el programa on es donen eines a cada persona i al grup com a tal per potenciar la seva personalitat en una socialització justa i igualitària, reconeixent que cada persona pot oferir el seu gra de sorra des dels seus propis actes per a millorar la societat en la que viu. És per això que de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 5 de l’ONU és un dels eixos vertebradors del Programa.

Des de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU treballem per empoderar persones per a pacificar entorns, essent el Programa Vitamina una eina bàsica de treball de base per construir societats més justes, democràtiques i igualitàries que proporcionen una pau real i satisfactòria a la nostra societat.

Logo Fundació Carta de la pau dirigida a l'onulogo Vitamina con letra letra ligada en colores naranja y rojoojjetivo de desarrollo sostenible número 5

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...