Taller experiencial de facilitació de diàlegs

La Via del Salmó

Avui, molts mitjans de comunicació i altres poders utilitzen la por i l’aparent escassetat per a dividir-nos. Això es manifesta en desigualtats i injustícies que serveixen per exacerbar polaritats i divisions, ja sigui mitjançant l’ús de diferències en el color de la pell o el lloc de naixement, diferències culturals i/o religioses, diverses idees davant la pandèmia de la Covid-19, o idees polítiques i/o nacionals.

Això representa un repte per a la nostra coexistència harmònica, a la qual podem contribuir de manera simple i eficaç: “La via del salmó.”

A la Terra, moltes cultures, incloent-hi els antics maies i estudiants de l’antiga via del Tao, creien i exploraven la vida amb la noció que el temps és circular, no lineal, i es mou en cicles que ressonen amb la nostra vida diària, planetària i còsmica. El salmó ens ensenya el mateix…Per què importa això? Com podem aplicar això a la nostra vida personal, familiar, comunitària i professional?; Com conreem la pau en el nostre cor per a actuar de manera pacífica en un moment en el qual el nostre planeta sembla tan dividit? Què podem aprendre del Salmó?

La “Via del Salmó” ens pot ajudar a conèixer el moment vital en el qual vivim, tant a nivell personal com per a tota la humanitat.

En la “Via del Salmó” ens convidarem a posar al servei els nostres majors poders individuals i col·lectius per a transitar a través de cicles horitzontals i verticals que apareixen davant els nostres ulls.

Portarem a la llum diverses ombres individuals i col·lectives que projectem sobre persones i col·lectius en forma de polaritat i conflicte. En aquest viatge circular de descens i ascens sovint ens trobem amb dualitat i conflicte: forma part del camí. Pot provocar bloquejos i episodis violents. Ens convidarem a aprendre a veure el conflicte com la llavor d’una Via Mestra.

Vols posar en pràctica aquesta experiència en el teu entorn familiar, laboral o de servei comunitari? Experimentarem i explorarem utilitzant “Esser en Pau” (Eep!!!). Això ens proporcionarà eines per a aquells de vosaltres que desitgeu facilitar diàlegs informals o formals de qualitat en els vostres entorns més immediats, i fins i tot en entorns dels que semblen llunyans. Tots som Ú en el Cercle de les Aigües de la Vida.

En la “Via del Salmó”, aprendrem a través d’ensenyances, de contemplació, de qüestions exploratòries i d’una profunda experiència vital de diàleg:

  • A adonar-nos del moment vital en el qual ens trobem, a nivell individual, col·lectiu i planetari.
  • A transformar les baralles en danses (és a dir, “Aikido mental”)
  • A transitar de la dualitat a la TriUnitat en situacions concretes
  • A facilitar diàlegs de qualitat en petits grups de fins a 20 persones, amb una simple metodologia de tres fases (BIP).

Ei, Salmó, estàs preparat/da per a fer un salt quàntic en la teva vida actual, tant a nivell individual com col.lectiu? Estàs preparat/da per explorar junts la Via del Salmó?

Guiat per Jordi Palou-Loverdos

Vine i participa amb en Jordi Palou-Loverdos, advocat i mediador internacional, i membre de Sunray Meditation Society; és director de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU i Vicepresident de Novact-Institut Internacional per a la noviolència activa. Inspirat pel salmó, ha creat “La Via del Salmó” per ajudar-lo a unir-se amb altres a escala mundial per transformar conflictes i violències en àrees com Ruanda, la República Democràtica del Congo, Afganistan, Iran, Txetxènia, Marroc i Colòmbia. Més recentment, Jordi ha treballat amb la Iniciativa “Ésser en Pau” (Eep!), facilitant el diàleg internacional i nacional, centrant-se en la situació de la pandèmia per la Covid-19, i el conflicte social i polític a Catalunya/Espanya. Jordi ens convida a elevar les nostres consciències per superar reptes individuals i col·lectius i també compartirà experiència en facilitar el diàlegs de qualitat.

Quan

Dissabte 30 d’abril de 9h a 14h

On

Irehom (Castellgalí)

Preu

80€
Inscripcions abans del 14 d’abril 65€
Persones de les entitats promotores de l’Eep! 55€

Inscripcions

https://forms.gle/tuKmSVoL5mQvxcZ47