S’obren nous grups Vitamina del Poble Gitano a Cambrils

Després de mesos de treball i d’algunes reunions amb entitats del territori i també amb famílies de joves de Cambrils, vam aconseguir que s’engresquessin pel nostre Programa i que els i les joves s’animessin a participar, obrint així una nova àrea de treball del programa Vitamina a partir del febrer de 2020.

Des del 2017 el programa Vitamina de lideratge ètic i transformació social es va expandir a Tarragona on treballa especialment centrat en el poble Gitano. En el programa Vitamina ens motiva treballar amb grups de joves amb habilitats de lideratge que es qüestionin els seus interessos personals i socials. Aprofitem aquesta motivació personal per impulsar que es converteixin en referents positius en els seus espais de desenvolupament vital. D’aquesta manera facilitem la construcció conjunta de processos de convivència i transformació social.

Aquests anys de treball amb el poble Gitano de Tarragona han resultat molt productius, amb la formació de dues facilitadores del mateix poble Gitano liderant l’àrea com a eix clau de la visió transformadora del programa.

Després de mesos de treball i d’algunes reunions amb entitats del territori i també amb famílies de joves de Cambrils, vam aconseguir que s’engresquessin pel nostre Programa i que els i les joves s’animessin a participar, obrint així una nova àrea de treball del programa Vitamina a partir del febrer de 2020. Per poder treballar de manera més rica amb els nois i noies es va acabar decidir distribuir els participants en  grups per gènere.

Per tal d’assegurar el correcte funcionament dels quatre grups del programa Vitamina a la província de Tarragona  es porta a terme el seguiment dels grups de manera setmanal des de la coordinació de Barcelona.

El programa Vitamina va destinat a joves a partir de 14 anys amb potencialitat de lideratge que manifestin interès per millorar el benestar de si mateixos i dels entorns vitals a on es desenvolupen. Es fomenta la inclusió de joves que ja estiguin vinculats amb entitats de les seves ciutats o barris i que mostrin certa motivació i compromís. Aquest és un del programes de transformació social de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU que vol ser un agent de generació de convivència i pau, de transformació social i de progrés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...