Promovem l’acció comunitària de les entitats de Santa Coloma de Gramenet

Ágora- R va ser una xerrada/ taller que s’emmarca dins del Projecte Ravaleando de promoció de l’acció comunitària a la Serra d’en Mena de Santa Coloma de Gramenet.

El passat 17 de desembre vàrem coorganitzar a Santa Coloma de Gramenet la xerrada/taller “Ágora-R” una activitat de reflexió, aprenentatge i debat, per al coneixement del potencial de les iniciatives socials del Barri del Raval, i per l’aprofundiment al voltant de les experiències de intervenció comunitària

“Ágora-R” va donar espai a les diferents entitats del territori de la Serra d’en Mena per explicar les seves diferents experiències. També va haver un espai de formació “Radicalitzar la democràcia: Comunitat, participació, espai públic i art” a càrrec d’Ivan Alvarado, Doctor en Antropologia Social i Cultural. Més de 20 persones d’entitats de Santa Coloma de Gramenet van assistir a aquest acte on poder incorporar noves idees i estimular les connexions en xarxa per a millorar el treball comunitari a la ciutat.

Aquesta activitat s’emmarca dins del Projecte Ravaleando que organitza la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet amb el suport de la Fundació “La Caixa”. D’aquesta manera, les tres entitats plasmen un acord sinèrgic sumant dedicació i recursos per donar compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU (ODS), en especial, el número 10, relatiu a la Reducció de les desigualtats; l’11, referent a Ciutats i comunitats sostenibles; el 16, sobre Societats pacífiques i justes; i el 17, que al·ludeix les Aliances per assolir els ODS.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va engegar el Pla Local d‘Acció Comunitària Inclusiva per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes del municipi. Per fer-ho possible, es promouen mesures per a la inclusió i la cohesió social mitjançant un model d’intervenció en xarxa. El Projecte ICI va ser la primera fase d’aquest Pla amb l’objectiu principal millorar la convivència i la cohesió social dels barris de Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa de la ciutat, amb l’impuls de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, la Fundació “La Caixa” i la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU. I des de llavors la relació entre les tres entitats s’ha estès en diferents projectes per donar continuïtat al treball per a la xarxa comunitària.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU treballa per oferir propostes concretes que contribueixin a edificar la pau, a donar resposta a conflictes socials i desenvolupar oportunitats per a enfortir la convivència pacífica entre persones i comunitats, és per això que els projectes de transformació social comunitària son un dels eixos principals de la seva acció social per la pau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...