Paraules en forma de rap en suport als refugiats

Joves Vitamina participen al Concurs de Hip-Hop per la Pau de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) en un rap sobre la realitat de les persones refugiades.

Amb l’objectiu de fomentar la creativitat i donar visibilitat al compromís dels i les joves en l’àmbit de la pau, l’ICIP convoca la tercera edició del Concurs de Hip-Hop per la Pau. La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU presenta al concurs d’enguany una proposta creativa excepcional: un grup de joves del Programa Vitamina participa en aquesta edició liderats per l’autor de la cançó i cantant, Jhon Slater Mayorga Cadena, qui ha composat “Infame, caprichosa y estúpida”, un rap que denuncia de forma reflexiva i incisiva la crua realitat que viuen les persones refugiades, moltes fugint de situacions de guerra i de greus injustícies socials i econòmiques.

Les cançons presentades al concurs han d’abordar algun dels següents temes: celebració de les diferències, la convivència en els espais urbans o escolars, la crítica de la violència, la denúncia de violacions de drets humans, la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats o el paper dels i les joves en la construcció de la pau.

El jurat del concurs el formen representants de l’ICIP, el Departament d’Ensenyament, la Direcció General de Joventut, professionals de la música i altres persones referents en el camp de la docència, l’educació i la integració social qui escolliran la peça guanyadora tenint en compte la qualitat de les lletres i la música, la posada en escena i el nivell tècnic i artístic de la gravació.

Amb l’objectiu de donar una major visibilitat a la tasca dels i les joves en la creació d’un món de pau a través de la música, el primer premi serà l’enregistrament i la producció musical de la peça de rap en un estudi professional de gravació i amb l’assessorament artístic necessari i el segon premi consistirà en un taller de rap impartit per un artista de Hip-Hop de reconegut prestigi.

L’ICIP és una institució creada pel Parlament de Catalunya que promou la cultura de la pau dins i fora de Catalunya a través d’accions d’investigació, d’acció sobre el terreny, de formació i de difusió com aquest Concurs de Hip-Hop.

Des de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU volem seguir encoratjant i felicitar tant a en Jhon com a tots els seus companys Marc, Guillem, Carla i Rafa que han fet possible aquest rap que, en pocs minuts, a través de les paraules i la música aconsegueix fer visible una crua realitat que en moltes ocasions passa desapercebuda, la dels refugiats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...