Ordinadors i dades per superar la bretxa digital del COVID-19

Després de molt feina, tots els nois i noies del Programa Vitamina tenen les eines necessàries per poder seguir amb els seus estudis, però volem posar en coneixement públic el crític moment en que es troba la nostra societat, en la que s’està deixant de banda les necessitats de moltes famílies, en estudis, acompanyament, però també amb necessitats encara més bàsiques.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU té la missió de pacificar entorns i per aconseguir això és molt important evitar la fractura social i no generar o perpetuar situacions que provoquin l’existència de ciutadans de primera i de segona.

En el moment actual en que ens trobem amb infants i joves estudiant des de casa, molts d’ells sense recursos per fer-ho, hem trobat imprescindible fer tot el possible per pal·liar les diferències estructurals a les que les autoritats públiques no dónen solució.

El nostre programa Vitamina de lideratge ètic i transformació social treballa amb noies i nois d’entorns amb vulnerabilitat social i, durant aquest temps de confinament en el que les facilitadores del Programa han continuat fent un seguiment dels grups de manera virtual, ens hem trobat que 5 joves no tenien accés a ordinador i una de les noies no tenia accés a dades d’internet per el que es trobaven impossibilitats per poder fer les tasques que els enviaven des de l’escola i participar de les sessions online de Vitamina. Davant d’aquesta greu situació ens hem posat a treballar per donar solució a aquesta realitat de bretxa digital.

Des de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU es financia l’accés a les dades d’internet d’una jove que no podia accedir a la xarxa web des de casa seva. Aquesta ha sigut la part fàcil per l’entitat. Poder aportar 5 ordinadors per a 5 joves que no tenien ordinador per poder seguir els seus estudis, ha estat molt més laboriós per nosaltres. Ha calgut la col·laboració de tots els treballadors de la Fundació, s’ha engegat una campanya de difusió, s’ha fet recerca entre diferents servidors i ha calgut molta logística per poder recollir físicament el material i fer-lo arribar a les seves destinacions en diverses localitats de Catalunya en aquests moments de confinament i poca mobilitat.

Finalment, podem dir que tots els nois i noies del Programa Vitamina tenen les eines necessàries per poder seguir amb els seus estudis, però volem posar en coneixement públic el crític moment en que es troba la nostra societat, en la que s’està deixant de banda les necessitats de moltes famílies, en estudis, acompanyament, però també amb necessitats encara més bàsiques, com aliments i medicaments, fet al que també estem donant resposta a través del Projecte “Colze a colze” . Convidem a totes aquelles persones que vulguin fer aportacions perquè tots aquests projectes segueixin endavant puguin fer una aportació econòmica a la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU.

Creiem que és el deure de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU com a agents de pau i cohesió social demanar un pas endavant de totes les institucions per fer front a la greu situació actual i posar per davant de tot a les persones.

Un pensament a “Ordinadors i dades per superar la bretxa digital del COVID-19

  1. Joaquim Costa Montal

    És imprescindible garantir la igualtat d’acces a l’educació de tots els infants amb mesures de
    suport i recursos a aquells que estan en situacions de vulnerabilitat i/o de desigualtat envers la majoria de la població

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...