Nova culminació de graduació d’un grup Vitamina de Mataró

Acte de cloenda per mostrar el reconeixement i donar escalf a les i els joves del grup de 4rt any de Mataró que aquest any finalitzen el Programa Vitamina.

El 17 de maig vàrem realitzar l’acte de clausura d’un grup de Mataró del Programa Vitamina que finalitza el seu 4rt any de treball. 4 anys de treball en grup per al Lideratge ètic i la Transformació social que han ajudat aquests joves a convertir-se en motors del seu futur i el nostre present.

L’acte del dilluns 17 de maig a la parròquia de Sant Josep de Mataró va reunir les i els joves Vitamina, familiars, persones voluntàries, mentores, facilitadores, treballadors/es i membres del patronat de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU i persones i entitats col·laboradores que van voler participar en la conferència/taller sobre Lideratge ètic del Doctor en filosofia i teologia, i vicepresident de la Fundació, Francesc Torralba, i, sobretot, mostrar el seu reconeixement i donar escalf a les i els joves del grup de 4rt any de Mataró que aquest any finalitzen el seu cicle d’empoderament.

Vitamina és un programa de 4 anys per a empoderar joves de barris en risc d’exclusió social per esdevenir líders ètics i motors de transformació social dels seus entorns. Cada any les i els joves treballen de forma grupal unes competències. El primer any treballen l’autoconeixement, el segon any les relacions de qualitat, el tercer any la responsabilitat social i el quart any el projecte vital. 4 anys de treball en grup que volen donar eines a les persones participants per afrontar la seva vida amb força i intenció però també per impulsar-los a esdevenir elements de transformació de les realitats que els envolten.

Els quatre pilars del lideratge ètic

En l’acte de clausura del grup de Mataró el Dr. Francesc Torralba va voler esmentar els quatre pilars bàsics del lideratge ètic, com son  humilitat, prudència, fortalesa i esperança. La Sara, una de les participants del grup Vitamina i en representació de les i els joves Vitamina graduats, va destacar com el camí fet amb el Programa Vitamina l’havia ajudat a afrontar la seva vida des d’un altre angle, tot projectant-la amb seguretat i confiança en totes les seves manifestacions, tant la personal, com la familiar, com la dels estudis i en els entorn socials a on es desenvolupa. Així mateix una de les mares del grup de joves Vitamina va assenyalar clau per al seu model de criança el recolzament que havia trobat al Programa Vitamina. Unes quaranta persones varen assistir a l’acte per mostrar el seu recolzament a les i els participants Vitamina i a la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU.

Entre els assistents destaquem dos membres del patronat i la responsable de Voluntariat de la Fundació Iluro per mostrar el suport que la Fundació ha mostrat al Programa Vitamina des de la seva arribada a Mataró, així com representant el suport que dona a Vitamina Caixabank. Dos membres de Càritas Mataró també van voler recolzar l’acte tal i com porten fent durant tot l’any amb la cessió dels seus espais. La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró, Laura Seijo, acompanyada de dues persones de l’Equip tècnic social de l’Ajuntament, va dedicar unes paraules d’admiració i motivació al Programa Vitamina i als seus participants, amb l’especial interès que continuï el treball per el lideratge ètic i la transformació social dels joves a la ciutat. Des de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU volem agrair a tots els presents i a tots els qui no van poder assistir però hi eren en pensament el seu recolzament en aquest moment i al llarg de tot el Programa Vitamina, perquè una de les eines claus de Vitamina és el treball en grup i la sinèrgia entre persones, organitzacions i administració pública; i això no només ho apliquem als joves, forma part de la manera en que es planteja i s’estableix el programa. Sense joves, familiars, treballadors, voluntaris, entitats del territori, patrocinadors i entitats municipals, el Programa Vitamina no podria existir.

Orgullosos de les i els joves Vitamina

Estem especialment orgullosos del camí que les i els joves Vitamina del 4rt any de Mataró han realitzat fins ara i esperem continuar formant part del seu trajecte vital gràcies al projecte AlumniVITA on es reuneixen els ex membres del programa Vitamina per a realitzar propostes de participació i de treball per a la transformació comunitària.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU va néixer a Barcelona el 2002 amb la missió de pacificar entorns i a partir d’aquesta idea de pacificació d’espais de conflicte va néixer el Programa Vitamina per tal de treballar amb la joventut del barris més conflictius com a llavors de pau i esperança. L’any 2021 que ha estat declarat per l’ONU com l’any de la Pau i la confiança aquesta tasca ens sembla més rellevant que mai i ens sentim especialment recolzats de manera institucional per poder continuar estenent aquesta tasca de concòrdia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...