Més Vitamina que mai per superar el confinament

Durant la situació de pandèmia i confinament el programa Vitamina s’ha renovat per continuar apoderant a joves perquè promoguin processos de transformació social, des del nivell personal al nivell relacional (famílies, amistats, als centres educatius, a la comunitat, als barris i altres espais de desenvolupament personal, social i professional).

Apoderar a joves perquè promoguin processos de transformació social, des del nivell personal al nivell relacional (famílies, amistats, als centres educatius, a la comunitat, als barris i altres espais de desenvolupament personal, social i professional) és la tasca que el Programa Vitamina de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU porta a terme des de fa més de 5 anys.

El programa treballa amb una dinàmica de trobades setmanals grupals  on ens motiva que les i els joves es qüestionin els seus interessos personals i socials. Aprofitem aquesta motivació personal per impulsar que es converteixin en referents positius en els seus espais de desenvolupament vital. D’aquesta manera facilitem la construcció conjunta de processos de convivència i transformació social.

La necessitat d’un lideratge positiu que ajudi a transformar famílies, entorns i comunitats continua sent tan necessari com sempre amb la situació de pandèmia i confinament actual, si no, fins i tot , més necessària que mai. És per això que des del programa Vitamina hem decidit adaptar la nostra manera de treballar a la nova situació i així poder continuar acompanyant el nostre jovent amb sessions virtuals setmanals de Vitamina.

Cada setmana les nostres dinamitzadores es connecten de forma remota amb les i els joves de tots els grups Vitamina, no només oferint acompanyament grupal (i, quan convé, personalitzat) sinó també potenciant la posada en pràctica de capacitats i talents descoberts i apresos en lideratge ètic, tant amb els seus familiars a casa, com també en les seves relacions socials amb companyes i companys d’escola, amics i altres relacions socials a través de les xarxes socials en les que estan integrats o hi participen. Són ocasions úniques per posar de manifest un lideratge integrador i cohesionador que aporta llum a les seves vides diàries en confinament així com a les seves relacions més immediates. Tot i que no es poden fer tantes dinàmiques com en les sessions presencials, des de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU volem continuar oferint aquest espai d’expressió i apoderament que ens ha permès veure que el confinament també està aportant a moltes persones un moment de redescobriment familiar que pot ser aprofitat de manera molt positiva.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU és una entitat que vol oferir propostes concretes que contribueixin a edificar la pau, proposant respostes a conflictes socials i desenvolupant oportunitats per a enfortir la convivència pacífica entre persones i comunitats.  Fundada l’any 2002 a Barcelona, la Fundació té en el programa de lideratge ètic Vitamina el  colofó del seu projecte d’acció social transformadora a favor de la pau dins la nostra societat. Si aquesta missió tenia ple sentit fins ara, en aquests temps de pandèmia i confinament pren una inusitada rellevància: resulta més important que mai compartir coneixements i visions relacionades amb les ombres individuals i col·lectives que posa de manifest la pandèmia, així com les llums, aprenentatges i sinèrgies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...