Memòria i diàleg per harmonitzar el present i projectar nous futurs

El passat 28 de gener Jordi Palou Loverdos, advocat i mediador internacional, primer director del Memorial democràtic i mediador en el diàleg intrarwandés, va oferir de primera mà per a tots els alumnes del Postgrau en Cultura de la Pau una masterclass.

La Master class del primer mòdul del Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió social i diàleg Intercultural: Aplicacions pràctiques va girar en torn la memòria històrica i la resolució de conflictes del passat, un tema en el que el professor Jordi Palou Loverdos té una gran experiència pràctica.

El passat 28 de gener Jordi Palou Loverdos, advocat i mediador internacional, primer director del Memorial democràtic i mediador en el diàleg intrarwandés, va oferir de primera mà per a tots els alumnes del Postgrau en Cultura de la Pau una masterclass amb tres casos pràctics de resolució de conflictes del passat. Una classe magistral on va explicar la seva experiència directe en la creació de diàleg per fer que les societats dividides per un conflicte del passat trobin un futur més cohesionat.

El “Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions pràctiques” que ofereix la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i Il-3 pretén oferir eines útils per a totes aquelles persones que volen dedicar-se a aconseguir pacificar entorns i construir societats més cohesionades, és per això que els tres tutors dels mòduls del postgrau, Jordi Palou Loverdos, Francesc Torralba i Jordi Cussó, compten amb una llarga experiència sobre el terreny i poden parlar des de la practicitat de les seves pròpies vivències.

El tutor del primer mòdul del curs va centrar la seva xerrada en tres iniciatives de diàleg que ell mateix  ha liderat: el diàleg intrarwandés, les audiències memorials i l’Ésser en Pau. Escoltar les seves vivències sobre com construir ponts d’un passat conflictiu fins un futur de germanor dona exemples concrets sobre les dificultats que es poden trobar per el camí i com anar superant-les.

Actualment s’està cursant la 11a edició d’aquet postgrau completament online que proporciona un títol oficial reconegut de forma internacional i, a més està, validat com a formació contínua pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU té la missió d’empoderar persones per a pacificar entorns i amb aquest objectiu es va crear el Postgrau en Cultura de la Pau que ja compta amb més de 10 anys treballant per donar eines concretes a totes aquelles persones que volen construir una societat més justa i pacífica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...