La Fundació Iluro i CaixaBank han concedit a la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU un nou suport econòmic per al Programa Vitamina de lideratge ètic i transformació social en la seva “Convocatòria Social 2023” al Maresme.

Després d’anys de col·laboració i sinergia, novament en aquest 2023 la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU ha tornat a rebre el suport de la “Convocatòria Social 2023” de la Fundació Iluro i CaixaBank, per al Programa Vitamina de lideratge ètic i transformació social a Mataró. En compliment de l’objectiu núm. 17 dels […]

Després d’anys de col·laboració i sinergia, novament en aquest 2023 la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU ha tornat a rebre el suport de la “Convocatòria Social 2023” de la Fundació Iluro i CaixaBank, per al Programa Vitamina de lideratge ètic i transformació social a Mataró.

En compliment de l’objectiu núm. 17 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, continuem aprofundint en l’aliança entre les administracions públiques, les entitats socials i empreses amb responsabilitat social corporativa (principis ESG). La Fundació Iluro i CaixaBank estan compromesos a impulsar l’ocupació, el desenvolupament local i millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat, persones grans i altres col·lectius en risc d’exclusió social. El 10 de maig de 2023 es va celebrar l’acte públic de signatura solemne del Conveni, en presència del Patronat i Adreça de la Fundació Iluro -els qui en el seu moment van realitzar una sessió d’expertes en el primer Grup Vitamina de Mataró-, els màxims responsables de CaixaBank del Maresme, l’Alcalde de Mataró, la Regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró, i els màxims representants de les entitats socials seleccionades -entre elles la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU-, en el marc d’un acte públic celebrat en la seu de la Fundació Iluro.

El Programa de Lideratge ètic i transformació social Vitamina treballa per a capacitar a la joventut de barris en risc d’exclusió social i, en moments com l’actual, de tensió social i necessitat de gran esforç col·lectiu, fomentar la responsabilitat individual i lectiva dels joves ens sembla de màxima importància. Amb l’impuls del Coordinador del Programa Vitamina, Aron Ànima i la també facilitadora Vitamina Carla Canales, les i els joves experimenten individualment i en grup noves habilitats en lideratge ètic que faciliten el seu compromís amb elles i ells mateixos i amb la seva comunitat. Des de principi d’any que el Programa Vitamina de Mataró aprofundeix la capacitació en lideratge ètic amb dinàmiques especialitzades de grup.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU continua treballant per a garantir l’extensió del Programa Vitamina pel territori, en sinergia amb la Fundació Iluro, CaixaBank, l’Ajuntament de Mataró, AiELL Cerdanyola, Pla d’en Boet, Càritas interparroquial, SIS Rocafonda, IES els 5 Sènies, Centri Cívic Raval, Biblioteca Antoni Comas i l’empresa Cabré Junqueras. Aquest Programa va néixer en el barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs i cada any treballem per a obrir nous grups en nous territoris, com fem en Santa Coloma de Gramanet, Mataró, Tarragona i Cambrils, i així anar estenent els valors de lideratge ètic i transformació social.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU és una entitat que treballa a favor de la Pau donant compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU (ODS), especialment l’objectiu núm. 4 –educació de qualitat, núm. 5 –igualtat de gènere- núm. 10 -reducció de les desigualtats-, núm. 16 -societats pacífiques i justes-, i núm. 17 – aliances per a aconseguir els ODS i aquest conveni confirma l’aliança entre empreses, organitzacions socials, joves i famílies per a avançar cap a un desenvolupament sostenible, equitatiu i sostenible, amb joves compromesos en els seus barris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...