La Fundació Bancària La Caixa i la Generalitat de Catalunya donen novament suport als Grups Vitamina de Poble Gitano de Tarragona per al 2019

La Fundació carta de la Pau dirigida a l’Onu va sol.licitar i ha assolit novament el recolzament de la Fundació Bancària La Caixa i la Generalitat de Catalunya per als Grups Vitamina del Poble Gitano de Tarragona per aquest curs 2019-2020. El projecte Vitamina va aterrar a Tarragona el 2017, on aquesta iniciativa a favor […]

La Fundació carta de la Pau dirigida a l’Onu va sol.licitar i ha assolit novament el recolzament de la Fundació Bancària La Caixa i la Generalitat de Catalunya per als Grups Vitamina del Poble Gitano de Tarragona per aquest curs 2019-2020.

El projecte Vitamina va aterrar a Tarragona el 2017, on aquesta iniciativa a favor del foment del lideratge ètic i de la transformació social va arrencar amb la creació de dos grups Vitamina dins del poble Gitano i l’oportunitat per formar membres de l’Associació Gitana de Tarragona per conduir les dinàmiques. Després d’una capacitació anual les formadores del poble gitano que van rebre la formació Vitamina’T van ésser incorporades a l’equip de treball Vitamina, realitzant la conducció setmanal dels Grups Vitamina. Durant aquests anys de treball la col·laboració de la Fundació Bancària La Caixa i la Generalitat de Catalunya han estat imprescindibles per apropar al major nombre de persones possible aquest programa de lideratge ètic que vol allunyar el jovent del poble gitano dels seus estigmes i fomenta la solidaritat, igualtat i responsabilitat social.

Durant aquest setembre de 2019, les facilitadores dels grups de Tarragona van ser especialment formades per poder facilitar el grup de 3r any del Programa. Durant aquest curs el jovent del 3r any de Vitamina s’enfronta al repte de dissenyar i implementar un projecte d’intervenció social basat en la detecció de necessitats dels seus entorns, que serveixi per millorar la qualitat de vida d’aquests.

Aquest any, a més, han començat dos nous grups Grups Vitamina del Tarragonès, en concret a la localitat de Cambrils. Per tal de poder donar un suport especial i assegurar el correcte funcionament dels Grups Vitamina del Poble Gitano de la província la delegació de Tarragona de forma setmanal es duu a terme el seguiment entre la coordinadora del Programa Vitamina i la coordinadora de l’àrea de Tarragona.

El programa Vitamina té l’objectiu d’apoderar als joves de barris afectats per l’exclusió social perquè, treballant cada setmana durant 4 anys, es converteixin en referents positius i impulsors de la transformació dels seus entorns. A través de la capacitació i l’educació en valors i en lideratge ètic, els participants assoleixen eines amb les que es pretén potenciar el seu creixement, desenvolupar el seu talent i fomentar el seu compromís amb la societat que els envolta i els seus entorns més immediats, en especial, família, escola i barri. Amb 9 grups de participació a tota Catalunya, Vitamina arriba a un total de 87 adolescents i les seves famílies. Aquest programa és una de les eines bàsiques de la missió de pacificar entorns de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU.

  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...