La FUNDACIÓ AGBAR visita el projecte Vitamina com a mostra del seu suport

El passat dimecres 18 de desembre de 2019 el programa Vitamina va rebre la visita institucional de la Fundació Agbar, patrocinador del projecte Vitamina a Santa Coloma de Gramenet.

El passat dimecres 18 de desembre de 2019 el programa Vitamina va rebre la visita institucional de la Fundació Agbar, patrocinador del projecte Vitamina a Santa Coloma de Gramenet. En aquesta visita el director de la Fundació Agbar, Sr. Eduard Pallejà, i la responsable de projectes de la Fundació Agbar, Sra. Bea Beza van assistir a una sessió de Primer Eix del Grup Vitamina de Santa Coloma per tal de veure en viu el poder de transformació social del projecte. El director i membre del patronat de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, Jordi Palou-Loverdos, va acompanyar les persones representants de la Fundació Agbar, facilitant la seva visita i comunicació amb les i els participants, així com les facilitadores del Grup Vitamina.
El Programa Vitamina és un projecte de lideratge ètic i de transformació social compromès amb joves de col·lectius de barris marcats per l’exclusió perquè esdevinguin un motor del canvi social del seu entorn. Es tracta d’una formació vivencial en habilitats emocionals i socials dirigides a joves d’entre 13 i 17 anys amb l’objectiu principal d’apoderar-los perquè es converteixin en referents positius i liderin processos de transformació social.
Els visitants es van incorporar dins de la sessió de grup on a través d’unes cartes amb dibuixos abstractes, ens vàrem presentar totes i tots. La idea era generar un intercanvi amable i dinàmic entre joves i representants de la Fundació Agbar, fent que ambdues parts s’enriquissin mútuament. La visita va donar l’oportunitat als nostres acompanyants de copsar les experiències personals de totes i tots els integrants del projecte Vitamina. Per la joventut que forma part del projecte, aquest és una font d’enriquiment personal que reverteix en una millora de la seva autoestima i les seves capacitats que, en darrera instància, es busca reverteixin en benefici de l’entorn, en especial, la família, l’escola i el barri. Vitamina es constitueix com un motor de transformació social i així ho van poder viure el director i la responsable de projectes de la Fundació Agbar.
La Fundació Agbar té l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones aportant propostes transformadores. Per fer-ho reconeix l’experiència de les entitats que treballen en el territori. El patrocini de la Fundació Agbar del projecte Vitamina suposa per la nostra entitat un reconeixement com a ens transformador del territori i actor de foment de la convivència i la millora social.
Treballem a favor de la Pau, oferint propostes concretes que contribueixin a edificar la pau, proposant respostes a conflictes socials i desenvolupant oportunitats per a enfortir la convivència pacífica entre persones i comunitats. Fundada l’any 2002 a Barcelona, la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU compta, com a puntal del seu projecte d’acció social transformadora a favor de la pau dins la nostra societat, amb el projecte Vitamina. Projecte que ja compta amb 4 anys de treball a la localitat de Santa Coloma de Gramenet, amb 9 grups que incideixen sobre 69 joves i les seves famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...