La formació de formadores com a eina d’expansió del lideratge ètic i la transformació social

Durant el setembre 2020 hem realitzat una formació a les facilitadores del poble Gitano de Tarragona dins del marc Vitamina-T

Durant el setembre 2020 hem realitzat una formació de formadores dins del projecte de Formació de persones Facilitadores, Vitamina-T per tal d’extendre l’abast del Programa de Lideratge ètic i transformació social, Vitamina.

La formació impartida durant aquest setembre ha sigut específica per a les facilitadores del poble Gitano de Tarragona que durant aquest curs 2020-2021 impartiran l’eix d’autonomia personal i social en un dels grups de joves. Dins d’aquest eix d’autonomia pròpia té un pes rellevant la figura del mentor i, per tant, la formació també ha donat eines per gestionar les mentories i fer-ne una eina productiva per al desenvolupament de les i els joves.

El Programa Vitamina apodera a joves perquè promoguin processos de transformació social, des del nivell personal al nivell relacional (famílies, amistats, als centres educatius, a la comunitat, als barris i altres espais de desenvolupament personal, social i professional). D’aquest programa de Lideratge ètic i transformació social per a joves se’n deriva el projecte Vitamina-T, com a eina per poder ampliar la seva extensió per el territori.

Vitamina-T per extendre coneixements

L’objectiu del la formació de persones formadores, Vitamina-T es formar professionals de les àrees socials (com pedagogia, psicologia i educació social, entre d’altres) per facilitar grups de joves, enfocada en lideratge ètic per a la transformació social. Apoderant als i les participants a nivell personal, relacional i social perquè desenvolupin capacitats i coneixements necessaris per a l’aplicació del Programa Vitamina – Lideratge Ètic i Transformació Social. És per això que cada any es realitza una formació específica per a les Facilitadores del Poble Gitano que treballen amb 4 grups Vitamina a Tarragona i Cambrils. Potenciant la motivació de les professionals per a un canvi educatiu emocional, conductual, cognitiu i transcendent, tant per a si mateixes com per a la joventut i la comunitat que lideren.

La formació d’enguany s’ha realitzat en dues jornades, una d’elles presencials i l’altre online, per tal d’adaptar els recursos a la realitat que les facilitadores es poden trobar al llarg d’aquest curs.

El projecte Vitamina-T al llarg dels anys ha donat eines a més de 25 professionals que treballen o estan interessats en el treball amb grups de joves a partir de 14 anys i ha permès portar la Transformació Social i el Lideratge ètic a nivell internacional. És per això que la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU compta amb la formació de formadors Vitamina-T com una de les eines més efectives per portar la seva missió de pacificar entorns per tot el món.

 

El programa Vitamina del Poble Gitamo de Tarragona és possible gràcies al suport de:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...