Inscripcions obertes pel Postgrau 2019-2020 de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU

El ‘Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions Pràctiques’ que s’organitza conjuntament amb la Universitat de Barcelona a través de IL3 arriba a la seva 10ª edició.

El proper 7 de novembre de 2019 comença el nou curs del Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions Pràctiques i ja s’ha obert les inscripcions. Es tracta d’una formació 100% on-line (amb tres sessions presencials i en streaming) organitzada per la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU junt amb la Universitat de Barcelona a través de l’Institut de Formació IL3. La 10ª edició del postgrau es destina a aquelles persones que volen assumir reptes professionals que requereixen comprendre la complexitat dels nostres contextos per millorar la convivència i la cohesió social des d’una visió interdisciplinària.

El Postgrau compte amb la direcció de la Dra. Begoña Roman, vicedecana i professora d’Ètica de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, i amb professors com el Dr. Francesc Torralba, catedràtic de Filosofia de la Universitat Ramon Llull i director de la Càtedra Ethos d’ètica aplicada a la Universitat URL, Jordi Cussó, economista i president de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, o Jordi Palou-Loverdos, advocat acreditat davant la Cort Penal Internacional, mediador de conflictes i director de la Fundació, entre altres, amb els que es treballa des de la memòria històrica, les diverses vies de resolució pacífica de conflictes, el paper de la identitat en els escenaris de conflicte social, així com aproximacions per millorar la convivència i la cohesió social. En aquesta edició, a més, s’han actualitzat i introduït nous continguts relatius a  mediació social i intercultural, resolució pacífica de conflictes, justícia transicional i restaurativa i facilitació de diàlegs, especialment, diàlegs apreciatius.

Programa complert de la 10 edició del Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions Pràctiques.

Els objectius del curs són: aportar a l’alumnat una base teòrica en matèria de cultura de la pau, interculturalitat, convivència social, mediació i altres mètodes de resolució pacífica de conflictes; oferir un ampli ventall d’aplicacions pràctiques per solucionar problemes de pau i convivència en l’àmbit social, i dotar de les capacitats necessàries als participants per implementar en la societat les aplicacions pràctiques estudiades.

Es un postgrau interdisciplinari pensat per:

  • Agents socials que s’enfronten cada dia als conflictes originats per la convivència social en tots els seus nivells: educadors, mestres, professors, mediadors en conflictes, psicòlegs, personal sanitari, treballadors socials, juristes, politòlegs, facilitadors de diàlegs, responsables d’entitats no lucratives i ONGs.
  • Persones que, per la seva feina a l’administració, ja sigui en ajuntaments, diputacions o d’altres administracions, han de donar resposta a situacions de violència, riscos o danys a la convivència i falta de cohesió social.
  • Graduats o llicenciats en estudis com Humanitats, Filosofia, Antropologia, Pedagogia, Psicologia, Dret, Història i Geografia, Ciències Polítiques o Enginyeries amb vocació social.
  • Totes aquelles persones interessades a especialitzar-se en temes referents a la construcció d’una cultura de la pau en els diferents àmbits de la societat.

La societat actual requereix professionals amb capacitats de comunicació i gestió de conflictes diferents de les preparades fins ara. Entre d’altres, els coneixements del postgrau es poden aplicar en àmbits com la mediació, la facilitació de diàlegs, l’educació intercultural i per la pau, el disseny, assessoria, gestió i avaluació de projectes interculturals i de cohesió social, la promoció i defensa de la cultura de la pau, la cooperació al desenvolupament, la comunicació i disseny de campanyes de sensibilització, la gestió de relacions interculturals, en centres i iniciatives de memòria històrica i en la investigació i docència.

A més, des de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU comptem amb un Programa de Beques destinat a sufragar parcialment la matrícula i donar suport i facilitar l’accés a aquelles persones que tenen interès en seguir formant-se.

Base del Programa de Beques de la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU.

El proper divendres 5 de juliol a les 18h (GTM +2) es realitzarà la presentació presencial (a la seu de la Fundació situada a Avinguda Vallvidrera nº 20 de Barcelona) i on-line via streaming del Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural: Aplicacions Pràctiques. L’assistència és gratuïta i cal inscriure’s en aquest formulari.

Per a més informació: formacion@cartadelapaz.org, telèfon 682.37.64.12 o a la web del postgrau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Captcha loading...